2020-06-22
呢間粥品都算連鎖大型店,好似銅鑼灣、灣仔都有分店,朋友喉嚨痛想食清清地,就諗起呢一間粥店。·我自己就食咗牛肉粥、蘿蔔糕、腸粉,諗住清清地就實無死~·由於晏晝都幾多人買外賣嘅關係,都等咗成10分鐘先有得食。睇落正常發揮,識落就比普通其他粥鋪差。個牛肉粥食落好多味精, 基本上食咗一兩啖已經要食其他小食中和返個味精感,呢個做法應該係焗住叫你買杯豆漿解渴🥱我哋冇叫嘢飲基本上食咗半碗粥就食唔到落去。·腸粉係布拉腸粉,都幾滑㗎,豉油就偏鹹。可惜$12係齋腸粉價,其他地區可能已經送幾粒蝦米同蔥。·至於蘿蔔糕就一樣係配料比較少,蒸蘿蔔糕來講味精/胡椒味比較重,配料同樣相對刻薄,只係食到粉漿同蘿蔔嘅質感。個人比較喜歡蘿蔔糕食到淡淡絲,不過呢碟又冇。·整體來講,價錢雖然平但係師傅真係太重手,食完午餐基本上成個晏晝都keep住飲水,個喉嚨仍然好頸渴😿另外,姐姐走單嘅情況都幾頻密,佢唔記得咗朋友最重要嗰個炸兩🤡呢個要大大扣分~👋🏻-牛肉粥|$19蘿蔔糕|$12腸粉|$12-忠記粥品軒尼詩道432至436號地下-
我自己就食咗牛肉粥、蘿蔔糕、腸粉,諗住清清地就實無死~
牛肉粥|$19
蘿蔔糕|$12