2022-01-22
有點港式味道的韓國料理🇰🇷,勝在Lunch/下午茶幾抵食🤪#小胖遊大圍🐠 —————————————————🔹泡菜烤雞腿肉拌飯 $58 雞腿肉夠大塊🍗,啖啖肉而且幾嫩滑,有晒泡菜、紫菜同燒汁送飯一流🍚,仲有啲炒椰菜🥬好似即刻健康咗😂.🔹溫泉蛋野菜牛肉蕃茄湯烏冬 $58 溫泉蛋充滿蛋汁,椰菜同牛肉炒得幾香,特別係椰菜無草青味值得一讚,至於蕃茄湯就普通,無太多新鮮蕃茄蓉,應該係🥫,烏冬煮得少少偏腍🍜.🔹香燒牛扒出門湯烏冬 $68 牛扒🥩賣相同Menu張相有少少出入,牛扒份量偏細塊同埋少😂勝在易咬唔會好多筋,番茄湯烏冬味道如上👆🏽.🔹熱紫薯拿鐵 跟餐+$10 微微紫薯味🍠,偏向係甜甜地嘅熱牛奶🥛,但你可能會嫌紫薯味唔夠濃🤣附送芝麻曲奇🍪都幾香牛油味唔錯.🔹熱蜂蜜紅棗茶養生嘅味道,不過偏甜,可以自己加水沖淡就啱啱好🙆🏻♀️.🔹熱磨咖啡 ☕️味道OK,同樣附送1塊芝麻曲奇,小編覺得比起紫薯鮮奶,呢個CP值更高😂—————————————————🧜🏻♂️口水度:🌕🌕🌕🌘🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌑🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌘🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑👅再食指數:🌕🌕🌕🌘🌑.♟Overall♟如果附近住/返工不妨
有點港式味道的韓國料理🇰🇷,勝在Lunch/下午茶幾抵食🤪
#小胖遊大圍🐠
—————————————————
🔹泡菜烤雞腿肉拌飯 $58
🔹溫泉蛋野菜牛肉蕃茄湯烏冬 $58
🔹香燒牛扒出門湯烏冬 $68
🔹熱紫薯拿鐵 跟餐+$10
🔹熱蜂蜜紅棗茶
養生嘅味道,不過偏甜,可以自己加水沖淡就啱啱好🙆🏻♀️
🔹熱磨咖啡 ☕️
—————————————————
🧜🏻♂️口水度:🌕🌕🌕🌘🌑
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌑
🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌘🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌘🌑
♟Overall♟
如果附近住/返工不妨一食lunch/下午茶,但就唔使專登去食(特別係大圍同觀塘有太多美食😛)