5 day(s) ago 0 views
《抵食港式小炒店💈》———————————————-#容記小廚 ❤️-呢間位於土瓜灣巷入邊嘅小店,位置比較低調,但係臥虎藏龍,走親民平價路線,仲有老火湯飲,好有住家菜感覺🏡性價比高,質素唔錯,而且店員非常熱情,有賓至如歸嘅感覺👍🏻-🧡 脆皮咕嚕肉一上枱都俾佢嘅造型嚇親,菠蘿擺盤夠晒浮誇,咕嚕肉炸粉唔會好厚,啖啖肉,味道酸酸甜甜,十分開胃🥳-🦆 醬香鹿茸菇大鵝非常入味,醬香濃郁,原煲上熱辣辣,鵝肉彈牙,食落好惹味,仲有爽彈豬皮,超正🤩-🦑 椒鹽魷魚鬚外皮金黃色好香脆,內裡爽口~而且魷魚無腥味,食落亦都唔會只係得炸粉,口感豐富🤤-❤️ 原味蒸肉餅呢個鹹魚蒸肉餅係小店嘅招牌,店員特登推介俾我哋食,果然有水準,肉餅感覺好新鮮,又唔會太肥膩,撈飯一流🍚-⭐價錢參考:醬香鹿茸菇大鵝: $168脆皮咕嚕肉: $118椒鹽魷魚鬚: $88原味蒸肉餅: $50🍌 抵deal 指數:7/10
《抵食港式小炒店💈》
———————————————-