2020-09-11
想食韓國野第一時間就諗到尖沙咀,不過今日就唔係去「韓國街」,朋友帶左我去寶勒巷度食晏,佢既套餐好抵食呀,有一個主食同餸🌟一上到去好鍾意個環境好舒服😊韓式炸醬麵大大碗,醬汁既味道岩岩好,咸咸地咁令到人停唔到口,麵既質感唔會好淋,我覺得口感好豐富,而且夾起既麵仲係熱辣辣好暖胃呀。而炸醬麵既配料有青瓜絲同勝瓜,兩種都比較鮮,夾埋個麵黎食特別好食😘😘韓國既糖醋骨我都係第一次食,佢既排骨唔厚粉,但係外面都可以整到脆卜卜,肉味都突出既,而醬料方面就甜甜酸酸咁,夠哂開胃呀,份量都多既,值得推介。最令我驚喜既係150cm韓式蛋捲❤️❤️❤️一上枱已經夠晒震撼,因為佢真係好好好大件呀,蛋味好香,而且唔會太老,入面包住新鮮既椰菜絲,仲有香味十足既泡菜同芝士,仲有大量嘅蟹籽😋😋所有野都好夾,食落去好有層次感。最後再嗌多個雪梨汁,好香濃嘅雪梨味😘
最後再嗌多個雪梨汁,好香濃嘅雪梨味😘