呢間位於長沙灣嘅餐廳,最近人氣高企,我見朋友食完讚不絕口,當然要去試吓啦!餐廳位置係學校旁邊,晚上反而十分幽靜,感覺自成一角。 去到排哂長龍,都要耐心等待去試美食。 招牌花甲粉 ($48)必試之選!錫紙包著湯,花甲、金菇及粉絲,能夠令溫度保持更長時間。 一打開,熱騰騰又香噴噴既蒸氣,滿滿的湯底,大大隻脹卜卜的花甲,仲有透徹的粉絲,見到流晒口水🤤。 花甲肥美爽口,粉絲彈牙,吸收咗鮮甜的湯汁,加啲辣會更惹味😋 。 如果想飲下湯得要早啲打開錫紙飲,或者要焗耐少少等粉絲吸收湯底🤗花甲粉仲可以加配菜、丸、腸等。另外串燒種類都有四十種,很有風味而且價錢實惠。推介: 燒茄子($28),蒜香味濃,上鮮甜軟滑茄子肉,茄子仲超大隻;牛舌($26);金菇肥牛($22);雞皮($10)

招牌花甲粉 ($48)
花甲粉仲可以加配菜、丸、腸等。

另外串燒種類都有四十種,很有風味而且價錢實惠。

• 招牌花甲粉
  • 燒茄子