近排經常食日餐西餐,今次打算改試亞洲菜,係旺角路經見到老闆係門口介紹,就一於試試越南菜😍🥑牛油果軟殼蟹米紙卷 $68🙋🏻‍♂️好鐘意食米紙卷,呢個米紙卷大大舊,好足料,可惜個軟殼蟹食得出係預先炸定,食落去軟殼蟹硬谷谷,有啲失望🫠🦀鮮茄蟹肉湯"Banh Da" 粉 $82我哋見到呢個" Banh Da"粉第一次見就試一試,但係感覺上似河粉,湯底食得出係鮮茄湯蟹肉湯,不錯。有食客見到我哋嗌呢個粉,仲大聲同店員落order :「 我只係食依個餸!」🐄牛肉丸湯河 $58牛肉肉丸湯河就冇特別,湯底較鹹。🎋馬拉炒通菜 $68明火炒通菜,果然有鑊氣。🥥自家煲椰汁三色冰 $26椰汁香味十分平衡,十分開胃🥥自家煲椰汁珍多冰 $22後記:最後老細請我哋食咗一份豬頸肉,多汁嫩滑,有啲後悔冇叫,不過下次可以再去食,值得回頭。
🥑牛油果軟殼蟹米紙卷

🥑牛油果軟殼蟹米紙卷 $68
🦀鮮茄蟹肉湯"Banh Da" 粉

🦀鮮茄蟹肉湯"Banh Da" 粉 $82
🐄牛肉丸湯河

🐄牛肉丸湯河 $58
牛肉肉丸湯河就冇特別,湯底較鹹。
🎋馬拉炒通菜

🎋馬拉炒通菜 $68
明火炒通菜,果然有鑊氣。
🥥自家煲椰汁三色冰

🥥自家煲椰汁三色冰 $26
椰汁香味十分平衡,十分開胃

🥥自家煲椰汁珍多冰 $22

🥑牛油果軟殼蟹米紙卷