《越式風情下午菜🇻🇳》———————————————-#SOTAM 🥰-位處銅鑼灣核心地帶竟然有間咁高質嘅越南菜館,就係time square 對面,十分方便~ 餐廳環境舒服典雅,一入去就有幅充滿越南特色嘅璧畫,仲有經典嘅單車放喺門口,打卡一流👍🏻-都幾推薦大家去食佢嘅下午茶餐,啲set都幾抵食😝 春卷雞肉撈㩚啲串燒烤得出色,雞肉入味,肉質亦唔會柴,有小小燒焦嘅感覺啱啱好~手撕雞湯粉嘅雞味濃郁,個湯飲落唔口渴🐣香茅豬扒飯配咖喱好夾,撈飯食一流!-特別一提係個越南滴咖啡,沖煮咖啡後再經滴漏壺過濾,需時5分鐘左右,但等待係值得嘅,極具風味。煉奶令咖啡口感更滑順,當中嘅香甜蓋過原來咖啡豆嘅苦澀,奶香四溢☕-⭐ 參考價錢︰(另收加一)手撕雞湯粉(配越南粉包): $68香茅豬扒飯(配咖喱): $78春卷雞肉串燒撈檬: $78札肉湯檬:$58另配越南滴咖啡: +$10/杯🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均消費:$80
《越式風情下午菜🇻🇳》
———————————————-
#SOTAM 🥰
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
手撕雞湯粉(配越南粉包): $68
香茅豬扒飯(配咖喱): $78
春卷雞肉串燒撈檬: $78
札肉湯檬:$58
另配越南滴咖啡: +$10/杯
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$80
2021-05-16
$80 (Tea)