@elementary.hk 《 大坑澳洲菜 🇦🇺—必食招牌烤雞 🍗》1️⃣𝕮𝖍𝖎𝖑𝖑𝖎 𝖈𝖗𝖆𝖇 𝖕𝖆𝖘𝖙𝖆🍝 𝕬𝖓𝖌𝖊𝖑 𝖍𝖆𝖎𝖗, 𝖌𝖆𝖗𝖑𝖎𝖈 𝖍𝖆𝖎𝖗, 𝖑𝖊𝖒𝖔𝖓 𝖟𝖊𝖘𝖙 𝖈𝖗𝖚𝖒𝖇𝖘 $158 (6/10)見到大家都大推呢個有好高期望😂但係我就覺得麻麻地 份量都算多 天使麵好幼身 質感比較淋 雖然揀咗少辣 但係我同朋友都覺得太淡冇乜味😳蟹肉份量都唔多 而且比較油2️⃣𝕽𝖔𝖆𝖘𝖙𝖊𝖉 𝖍𝖆𝖑𝖋 𝖈𝖍𝖎𝖈𝖐, 𝖕𝖎𝖓𝖊 𝖓𝖚𝖙𝖘, 𝖘𝖆𝖑𝖘𝖆 𝖛𝖊𝖗𝖉𝖊, 𝖑𝖊𝖒𝖔𝖓, 𝖈𝖗𝖊𝖒𝖊 𝖋𝖗𝖆𝖎𝖈𝖍𝖊 🍗 $188 (9/10)招牌烤雞🍗一定要食!唔單止有好多件 而且肉質好滑嫩 鎖住啲肉汁😍調味都好香 有香草salsa同埋酸忌廉3️⃣𝕱𝖗𝖎𝖊𝖉 𝖆𝖗𝖙𝖎𝖈𝖍𝖔𝖐𝖊 𝖍𝖊𝖆𝖗𝖙, 𝖈𝖚𝖗𝖗𝖞 𝖐𝖊𝖜𝖕𝖎𝖊 𝖒𝖆𝖞𝖔, 𝖎𝖐𝖚𝖗𝖆 $88 (6/10)第一次試呢一種蔬菜好新奇🤣朝鮮薊心個外表好得意 一層層😂同樣炸到酥脆 但質感食落去有啲滑溜 覺得一般4️⃣𝕰𝖑𝖊𝖒𝖊𝖓𝖙𝖆𝖗𝖞 𝖋𝖗𝖎𝖊𝖉 𝖈𝖆𝖚𝖑𝖎𝖋𝖑𝖔𝖜𝖊𝖗, 𝖆𝖑𝖒𝖔𝖓𝖉𝖘, 𝖗𝖆𝖓𝖈𝖍 𝖘𝖆𝖚𝖈𝖊 $88 (8/10)招牌酥炸椰菜花🥦果然冇
@elementary.hk
《 大坑澳洲菜 🇦🇺—必食招牌烤雞 🍗》

1️⃣𝕮𝖍𝖎𝖑𝖑𝖎 𝖈𝖗𝖆𝖇 𝖕𝖆𝖘𝖙𝖆🍝

招牌酥炸椰菜花🥦果然冇失望😏炸粉唔厚又脆卜卜 除咗有啲杏仁增加口感 仲有ranch sauce點😌建議一定要點 會好味好多 嗰醬帶啲乳酪🧀️鹽 大蒜🧄洋蔥🧅芥末😘嘅味道 有啲似蛋黃醬

至於甜品曲奇雪糕就不過不失😙曲奇屬於軟身 有啲朱古力粒粒 比較甜 而雪糕就係雲呢拿味💗尚算滑身 亦都有少少開心果碎增加口感
—————————————————————————————
📍 Elementary (大坑)
大坑書館街15-16號地舖

#hkfood #hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #hkfoodporn #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #大坑美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #香港甜品 #香港加油 #大坑 #foodiesinternationalchat