2023-04-18
今日同朋友去咗元朗新開嘅日本餐廳—黑木亭,我哋點咗「週末放鬆二人餐」!有兩個菜係set好咗嘅,第一道菜係三點刺身盛,有三文魚、油甘魚和帶子,每一種刺身都好新鮮同肥美!第二道菜係鰻魚牛蒡炸蝦卷,鰻魚的味道非常香口,牛蒡嘅口感都好好,蝦卷炸得好脆,大大件,好滿足。定食方面,我們簡咗壽司拼盤(六貫)拼烏冬同黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食。值得一讚嘅係佢哋嘅壽司飯,醋嘅份量落得啱啱好,酸甜合適,飯嘅質地都比較結實,係好有質素嘅壽司。忌廉烏冬配吉列豬扒係我呢餐嘅最愛,忌廉濃郁得來唔會有好肥嘅感覺,豬扒炸得得好香脆,肉感好嫩,係令人一直回味嘅組合!跟餐有兩杯果汁!overall呢間餐廳的嘢食超級美味,服務都好周到,有機會會食埋佢嘅外賣!😊
有兩個菜係set好咗嘅,第一道菜係三點刺身盛,有三文魚、油甘魚和帶子,每一種刺身都好新鮮同肥美! 第二道菜係鰻魚牛蒡炸蝦卷,鰻魚的味道非常香口,牛蒡嘅口感都好好,蝦卷炸得好脆,大大件,好滿足。 定食方面,我們簡咗 壽司拼盤(六貫)拼烏冬同黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食。值得一讚嘅係佢哋嘅壽司飯,醋嘅份量落得啱啱好,酸甜合適,飯嘅質地都比較結實,係好有質素嘅壽司。 忌廉烏冬配吉列豬扒係我呢餐嘅最愛,忌廉濃郁得來唔會有好肥嘅感覺,豬扒炸得得好香脆,肉感好嫩,係令人一直回味嘅組合! 跟餐有兩杯果汁!overall呢間餐廳的嘢食超級美味,服務都好周到,有機會會食埋佢嘅外賣!😊