2021-01-17 3336 views
朋友介紹呢間好出名飲咖啡就係對面馬路,呢到好在留電話排隊就可以行開👍🏻👍🏻到你既時候就會打電話比你📞唔洗企晒係到呆等浪費時間,原來呢到既咖啡師周身「利刀」😂個個都獲獎無數,真係唔講得少😯難怪我地都等左70分鐘啦🙂🙂🙂◽️◾️2018香港咖啡調酒大賽冠軍 愛爾蘭咖啡 $140◾️◽️落單時,講明要等半個鐘左右。拿!🙂🙃我本身唔飲咖啡既,但一場黎到無奶由食件窩夫就算🤣🤣話晒啲咖啡師咁猛料,點都要試下佢地既signature既,我只係直接將感受講出黎,唔識評論好唔好😌或者正唔正宗,始終咖啡呢啲野好主觀架嘛😌影完相急不及待試左啖🤭上面既泡泡係凍既,打得好輕好綿密,之後飲深啲就飲到咖啡啦😯咦!唔苦喎!!!仲依稀覺得香😧😧飲完會仲想飲😱不過啲泡泡愈飲愈少後,再飲就帶有苦味啦🤣🤣我唔知苦味來自咖啡定酒,但佢本身好似係無糖無奶咁🤭◾️◽️伯爵茶忌廉、楓糖漿配特濃朱古力雪糕窩夫 全份$90◽️◾️假日只供應全份窩夫😋心型窩夫打卡夠晒靚😌食落幾有蛋香,微脆內軟,好邪惡既忌廉係我食過打得最輕身既,有種入口即溶既感覺,而且真係食得出有Earl grey味👍🏻朱古力雪糕好食喎!!又滑又香濃喎🤤楓糖漿無honey咁甜,食落較清新

假日只供應全份窩夫😋心型窩夫打卡夠晒靚😌食落幾有蛋香,微脆內軟,好邪惡既忌廉係我食過打得最輕身既,有種入口即溶既感覺,而且真係食得出有Earl grey味👍🏻朱古力雪糕好食喎!!又滑又香濃喎🤤楓糖漿無honey咁甜,食落較清新😚👍🏻
不過呢間既窩夫唔係我至愛,最得我心既窩夫係新蒲崗某小店🥰🥰一提起就掛住喇🤤🤤🤤

門口設計低調帶點神秘🤫簡單一幅水泥牆已可成打卡位,推開門係另外一個咖啡小天堂😆開放式咁沖咖啡,坐吧枱既朋友絕對係一目了然,令你欣賞到調配飲品既過程同時又有份安心😚絕對滿足到你嗅覺視覺同味覺😌
精品咖啡同食物未必打動到我,但呢到仲有好多咖啡選擇,非常細心地列明來源地以及味道等既資料👍🏻總有款令你心郁郁,coffee愛好者不妨一試丫😎