西環 📌 堅離地脆 芒果控的朋友仔生日 🥳 周圍物色芒果系列嘅蛋糕同佢慶祝 🎂終於比我搵到間高質兼性價比高嘅蛋糕店 --- 堅離地脆 👑初頭覺得堅離地「脆」店鋪名好得意,食過佢哋嘅手工曲奇🍪 就會明白佢地 🍪 係以酥「脆」馳名✨💛 仲夏花園芒果蛋糕 Fresh Mango Cake $138❥⁠性價比真係好高真心,個蛋糕好重手,實物真係好靚 🤩 蛋糕面上,用鮮甜呂宋芒果肉砌成一大朵玫瑰花狀,外層鋪滿黃色碎碎作點綴,單看芒果蛋糕造型已經心心眼;內層係三層海綿蛋糕,質地好fluffy,用淡忌廉所以質感好 soft,味道唔會好甜,仲有芒果粒粒,真係口感滿滿,啱曬我呢啲成日講話要減肥嘅女孩子🤭 買咗個蛋糕去日本餐廳同朋友一齊慶祝,朋友們 & 壽星仔都話個蛋糕好靚 🥰店舖內仲有各款 🍪 手工曲奇、蝴蝶酥、杏仁條等,$58 • 半磅(half lb);$108 • 一磅(lb) ,共有13款口味,可隨意配搭: 有阿華田、伯爵茶、芝士等,全部都好酥脆,滿滿牛油香味 💛🤎 ❥⁠ 買滿一磅,仲附送靚靚紙袋一個 💞拿破崙同部分款式嘅 (半磅) 蛋糕,門市均有現貨出售; 一磅或以上需提前兩日預訂。大家可親臨
西環 📌 堅離地脆

❥⁠性價比真係好高

❥⁠ 買滿一磅,仲附送靚靚紙袋一個 💞

拿破崙同部分款式嘅 (半磅) 蛋糕,門市均有現貨出售; 一磅或以上需提前兩日預訂。大家可親臨門市購買或者 IG inbox 查詢 💌
全港有2間分店
📍西環堅尼地城卑路乍街30-30C號萬發大樓地下A6號舖