2024-04-18
我和老公向來都鍾情於探索市面上的小店鋪,今次就帶佢嚟到我早前已經試過、並親自認證過好味的「極之拉麵」。作為一間隱藏在長沙灣的拉麵店,佢哋的服務親切且專業,令人心花怒放!呢度有幾款特色拉麵我哋特別鍾意😍,首先就係佢哋的「真牡蠣醬油拉麵」,💭 牡蠣及慢煮叉燒組合完全出乎我嘅意料。而佢哋自家製的牡蠣醬更是別出心裁,完美提升咗湯底的鮮香👍。湯底用上濃郁的蠔湯,吸引不少蠔迷前來。💭 每一口都充滿蠔的鮮美,湯底燉煮得恰到好處,口味清新中帶點鹹香,令人回味無窮。另外,我哋點咗一碗「真鯛白湯拉麵」,💭 慢煮叉燒的口感綿滑,鯛魚片鮮甜美味,湯底以鯛魚熬成,魚味充滿口腔,好有驚喜!呢款拉麵的湯底是以鯛魚熬煮而成,獨特嘅是湯底中加入了魚蓉,💭 湯底味道鮮美,魚蓉令到湯底更加濃郁,口感紮實,足以媲美一流的日本拉麵店。「極之拉麵」的食物和服務態度都好一流,真正做到物超所值👏。店鋪佈局樸素自然,營造出賞心悅目的畫面。佢哋嘅菜式賣相特別,用料認真,真心抵食!下次我哋仲會再嚟,再嚟撐佢哋先👏😊。希望你哋都享受呢間店裡嘅美食!
首先就係佢哋的「真牡蠣醬油拉麵」,
湯底用上濃郁的蠔湯,吸引不少蠔迷前來。
呢款拉麵的湯底是以鯛魚熬煮而成,獨特嘅是湯底中加入了魚蓉,