曾經我問過自己,有無好好咁善用每一秒,因為一秒既變化原來係咁重要,一個決定可以係一秒內演變成天國,亦可以變成醜惡。可能你前面有好多困難好多障礙,但試下用多一秒時間,一定會見到出路。即使呢間少女心Café「花 香」係疫情威脅下,每日都非常艱巨,但老闆娘擁有一種超能力,就係唔會放棄,既然避唔到…咪一齊捱囉。👇📌Main · Menu - ▪ Purple Yam · Floom Floom Pasta · Seafood - $128▫ 唔想放棄就要搵方法面對,春季推出全新menu一樣主打相機食先概念,呢個「紫薯海鮮·雪糕意粉」一黎就見到支甜筒倒插係意粉上,其實食落係紫薯味既忌廉芝士,口感夠哂creamy;撈埋意粉一齊食,兩者非常夾,整體絕對係視覺上既享受呀!▪ Pink Fujiyama · Kurobota Pork Rice - $118▫ 另一人氣主打「紅粉富士山·白咖喱黑豚肉飯」用上富士山設計概念外形就真係做到十足十咁似,其實粉紅色係來自紅菜頭,賣相鮮艷;而周邊既咖喱食到濃香既椰香味,甜甜地幾好食,又唔會太辣,岩哂我。📌D e s s e r t - ▪ Comdensed Mi
就係唔會放棄,既然避唔到…咪一齊捱囉。👇
📌Main · Menu -
紫薯海鮮·雪糕意粉
呢個「紫薯海鮮·雪糕意粉」一黎就見到支甜筒倒插係意粉上,
紫薯海鮮·雪糕意粉
兩者非常夾,整體絕對係視覺上既享受呀!
📌D e s s e r t -
Comdensed Milk Thick Toast · Strawberries - $58
草莓·鮮奶厚吐司
甜品亦有驚喜,試埋佢地既「草莓·鮮奶厚吐司」,
外層咬落非常香口,面頭既士多啤梨大大粒,口感十足;
草莓·鮮奶厚吐司

加埋厚厚既忌廉配搭個多士一齊食岩岩好,又唔會太膩,唔錯。
📌D r i n k s -
Tiramisu · Coffee - $58
Iced Dirty · Chocolate - $55
髒髒·朱古力
▫ 估唔到飲品都有得咁玩法,唔好以為「提 拉 米 蘇淨係可以係蛋糕
咖啡都一樣得。餐廳用上既忌廉都係自家製,入口夠哂滑溜;
而每啖都有濃郁既咖啡味,配埋手指餅就無得輸啦!
提 拉 米 蘇

後者「髒髒·朱古力」亦係今次二訪既重點推介,表面撒上滿滿既
朱古力脆片同埋朱古力粉,淨係賣相都贏哂。當然飲落朱古力味相當突出,
仲要好似瀑布咁湧哂出黎,打卡一族一定要試!
2021-03-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)