2022-12-15
合興車仔麵都算係元朗名物 以「辣」出名 呢間小店舖位較細 所以經常會見到店外大排長龍 亦都有唔少人等外賣🍜 餐牌種類多 有比較特別既牛草肚 鳳爪等~12點幾嚟到已經有幾個餸係沽清 想食真係要早d 菜單逐樣收費 最少叫三餸 我就叫左油麵 咖哩魷魚 魚蛋 豬腸 腩汁 老闆娘特登提醒個辣係唔惹少 幫我減左個辣度👍🏻腩汁湯底冇咩特別 甚至可以話比出面車仔麵腩汁更淡味 好似清湯咁…. 但秘製辣汁就挽回唔少分數啦 好惹味 加左少少已經夠辣 辣中帶甜 後勁十足🙌🏻 每一份餸份量都超多 魚蛋都成10粒 好抵食😱 魚蛋係陳皮魚蛋 正~ 必叫咖哩魷魚 爽口 偏腍🦑 豬腸乾淨好淋 冇異味辣汁真係合興靈魂既存在✨ 唔食得辣既就不值一試啦🥺 餸份量多 令到價錢更加合理🙌🏻合興車仔麵📍元朗安寧路59號裕豐大廈地下A1舖
合興車仔麵
📍元朗安寧路59號裕豐大廈地下A1舖