同我一樣視酒如命嘅朋友😝😝Friday night 點可以唔去全城最潮嘅  品嚐生命之水? 🍹咩係生命之水(Eau de Vie)?? 🚰生命之水 aka. 果釀烈酒(Fruit Spirit)🍎🍐🍇🍓🍒香港首間主打果釀烈酒(Fruit Spirit)酒吧ORCHARD正式登陸中環SoHo區📍ORCHARD嘅雞尾酒均以果釀烈酒aka生命之水作為調配基礎,酒吧掌舵兼調酒師Alex Pun  以創新嘅雞尾酒調配技巧使雞尾酒嘅香氣層次昇華,更帶出果釀烈酒嘅天然果香。🍹好多人誤會果釀烈酒係「味道偏甜」,其實果釀酒不單擁有層次豐富嘅果香,更滲透著於木桶陳年嘅淡淡餘韻~🪵為讓客人更了解果釀烈酒原有嘅豐富層次,ORCHARD特別係奉上雞尾酒同時,為客人提供一小杯基調生命之水🚰,令客人更了解ORCHARD的調配理念,更能提升客人對果釀烈酒的知識。🍸
同我一樣視酒如命嘅朋友😝😝

咩係生命之水(Eau de Vie)?? 🚰