同朋友一齊嚟咗呢間喺商場裏邊嘅餐廳食晚餐🤣餐廳名字好特別不過我唔明點解,於是請教戴眼鏡嘅店員妹妹,佢反轉個餐牌然後就解釋俾我聽「SIPSIILBAN 【十匙一飯】源於一句韓國成語 意指十匙飯就能湊齊一碗飯 只要每個人都付出一些微薄之力就能幫助一個人」,原來係咁👍$165「濃鮮龍蝦意大利飯 Lobster Risotto」:有啲拆咗出嚟嘅龍蝦肉🦞味道幾鮮甜,意大利飯煮得軟腍腍亦都幾 creamy 口味大眾化🤣$92「炙燒半溶芝士吐司 🍞 Cheese Toast」:用嚟做多士嘅麵包本身係甜嘅,多士厚切大大件軟腍腍非常立體,中間夾咗有啲鹹香嘅意大利🇮🇹 Prosciutto,再加埋大量熱溶咗嘅芝士,整體味道幾有趣😁$158「經典英式伯爵茶梳乎厘 Classic Earl Grey Souffle」:梳乎厘做得輕身又 fluffy 仲唔係好甜,仲配有鮮忌廉、雪糕、蕨餅 等,食得我哋幾開心🤣$46「抹茶鮮奶 Matcha Latte」:接近完全唔甜,飲到真正嘅抹茶香味,啱飲🤣$48「飄浮士多啤梨梳打 Strawberry Floating In Soda」:叫咗少甜少冰,幾清新🤣
同朋友一齊嚟咗呢間喺商場裏邊嘅餐廳食晚餐🤣

$280 (Dinner)