2022-01-22
『海邊渡假風情藍屋 🚩西貢白沙灣』週年紀念日撞正第5波疫情,但又想岀街食飯簡單慶祝,左揀右揀,最後揀左西貢白沙灣藍屋食西餐,特別book左一樓室外枱,感覺安全d,而且望到海景,可以好好咁chill下☺️可惜當日天氣麻麻陰天,如果藍天白雲更好feel🏞藍青口細扁意粉🍝 $148一碟意粉有10隻青口,我覺得都算慷慨,特別讚揚青口煮得剛剛好,好嫩口,唔係煮得熟得濟縮哂水,配埋白酒香蒜白汁好match,令到青口更鮮甜,互相輝映,口感同味道有d似食生蠔,有d驚喜😋意粉口感軟硬適中,配上白汁就有d淡,如果可以自行加芝士粉,就一定會更美味👍🏻推薦度3.8/5Fish and chips $198超級大塊的炸新西蘭紅魚,有1.5個女性手掌大小✋炸粉漿很薄而脆,魚塊好香滑且濕潤,但魚塊叉開好易散👌粗薯條炸得香脆可口,配上酸酸地的自家他他醬,中和返炸物油膩感,薯條量都好多,食哂一定飽飽🤰🏻而青豆蓉就無乜特別推薦度3.8/5Ginger lime mock-tail $78淡淡薑味青檸味,清新又唔搶喉,不錯但略為貴左d推薦度3.5/5有加一,今次人均消費$230Padstow Restaurant & Ba
藍青口細扁意粉🍝 $148
推薦度3.8/5
Fish and chips $198
推薦度3.8/5
Ginger lime mock-tail $78
淡淡薑味青檸味,清新又唔搶喉,不錯
但略為貴左d
推薦度3.5/5
有加一,今次人均消費$230
Padstow Restaurant & Bar (西貢)
西貢白沙灣112號