偶然食得精緻點,真係會令心情變好❤️見到呢間高質得來,又有個$1280親民價鐵板燒餐,真係覺得好吸引😍就book去食~因為餐廳位有限,記得book位~呢餐真係每一道菜都覺得好wow好正!😋😋🦑季節前菜(2款)- 瑩光魷魚:係呢排當造,外皮軟嫩得來,入面膏超香,好滋味。- 安康魚肝:整成淋淋的cream狀,好夠濃香😋🦪北海道真蠔- 食落去超級鮮甜肥美,加上上面嘅柚子jelly,更能突出鮮甜味,蠔嘅鮮味留口中好耐,勁滋味😍✨季節刺身3款- 深海池魚: 厚切且肥美,肉質軟嫩- 鰤魚:火炙了刺身嘅邊位,入口即溶,好似食魚扒- 大拖羅:厚身入口即溶,而且無筋,再以酸酸地嘅醬料balance一下,超正!🐟燒左口魚邊金倉魚腩手卷- 師傅建議一啖放落口最滋味😍下面鱈魚片即使影相後相都脆,上面嘅金倉魚好鮮甜,好有層次感😋😋🌟 北海道帆立貝配三文魚籽- 帶子厚厚的,下面用上香草檸檬湯,食過帶子後可以連湯飲滿口鮮甜- 值得一讚嘅係帶子熟度剛剛好,texture同味道都💯🦐香草牛油紐西蘭海蛪蝦- scampi熟食原來都一樣咁有水準,面層煎到好香脆口感,肉質鮮甜,esp膏好正!- 師傅建議先試原味,後加lemon

季節前菜(2款)

🦑季節前菜(2款)
- 安康魚肝:整成淋淋的cream狀,好夠濃香😋
北海道真蠔

🦪北海道真蠔
季節刺身3款

✨季節刺身3款
- 深海池魚: 厚切且肥美,肉質軟嫩
- 鰤魚:火炙了刺身嘅邊位,入口即溶,好似食魚扒
燒左口魚邊金倉魚腩手卷

🐟燒左口魚邊金倉魚腩手卷
北海道帆立貝配三文魚籽

🌟 北海道帆立貝配三文魚籽
- 值得一讚嘅係帶子熟度剛剛好,texture同味道都💯
香草牛油紐西蘭海蛪蝦

🦐香草牛油紐西蘭海蛪蝦
- 師傅建議先試原味,後加lemon食。個人建議原味食最正!😋
法國鵝肝配自家製藍莓醬

🌟 法國鵝肝配自家製藍莓醬
- 食落去好肥美香口,滿口都係油脂香。加上藍莓醬香香地,甜甜地,味道有層次得來好特別

🥣日本淮山鮮濃魚湯
- 魚味超濃,仲有粒粒淮山,好暖胃☺️
西班牙黑毛豬

🐷 西班牙黑毛豬
- 煎到香口得來肉質軟嫩,配上旁邊嘅蒜片乾身得來脆香,啖啖滋味

✨黑松露蟹肉炒飯
- 加了蛋、蟹肉、黑松露等,味道夠香口。

✨炒菜
- 菜乾身爽口得來唔會油膩,加上惹味脆脆,口感超正。特別鍾意菇炒到好香口。
甜品

❤️甜品
- 綠茶布甸好濃兼好滑綠茶味,配埋煙豎彈口蕨餅,正
- 另一款甜品係海鹽雪糕,微甜咸咸地幾香口。

師傅仲會邊燒邊同你傾計,好nice!再加埋精緻嘅食物,真係好精緻嘅用餐體驗☺️
季節前菜(2款)
北海道真蠔
季節刺身3款