2020-11-11
下午茶時段,成個商場四圍嘅餐廳都滿晒人,就算咖啡店之類都滿座。唯獨是呢間茶木有位,完全唔駛等,仲要有好多位。😅😅咁我哋三個成人一個BB就入去啦,點知中伏。一直水都冇杯,一入去就放低咗幾對筷子俾我哋。諗住同朋友一人叫一個下午茶餐,再加蛋糕,點知乜都冇,叫乜冇乜。叫心太軟冇,叫拿破崙又冇,諗住叫苦瓜汁又冇⋯最後叫咗個芋圓,我哋三個成人都覺得好難食,每人食咗一啖都唔可以再食落去⋯⋯成個甜品只有濃烈薑味,好似求其將啲材料混合就當係甜品賣俾人⋯⋯⋯係乜都冇嘅情況之下仲叫咗個黑芝麻多士,上面個雪糕正常,但係塊多士好乾,好似石頭咁,懷疑重複焗左好多次!而且唔俾餐具我哋用,放低咗食物就趕住返入去傾偈,唔通我地要用筷子食?飲品質素都麻麻,全部唔可以走甜,極度甜⋯我哋大家飲咗幾啖都驚糖尿病,飲唔到落去⋯最後我哋拎咗啲BB餅出嚟,笑笑說:估唔到黎餐廳都要餓着走,口渴住走?係咪要搶BB嘅食物先得?(拎出嚟影相姐,冇食)(圖中牛奶係屬於BB的)—————————之前食第二間質素都冇咁差,但係元朗呢間真係不可一不可再唯一欣賞係有BB櫈,呢點歸功於餐廳的Management
咁我哋三個成人一個BB就入去啦,點知中伏。
一直水都冇杯,一入去就放低咗幾對筷子俾我哋。
—————————