2021-10-05 1091 views
雖然舖頭名係Pho,但OT完實在太肚餓,要食個飯先夠頂肚,仲要一個人食曬三件粉卷你就知我有幾肚餓/知我有幾大食🙈啦。🌖C12 豬頸肉拼金沙肋排飯 $85食肉獸出動!一次過食到豬頸肉同金沙肋排,咁就可以慳返唔洗叫金沙肉排做追加小食,同時可以叫另一樣小食,一個人一餐都食到三款餸菜,係咪好醒目先😎。豬頸肉同肋排都唔會太肥,豬頸肉外層焦香;肋排唔會有鬆肉粉味,骨頭好易就甩到出黎,不過味道稍鹹。套餐C2個飯寫明係金鳳絲苗,好有理由相信套餐C12 都係用一樣嘅飯~係唔係都好,個飯都係好食嘅,米飯🍚粒粒分明,唔會水份太多爛溶溶,而且砌到成個金字塔咁,係外形上都有落足心機。🌕安南手作粉卷(3件) 追加小食$22完全打破晒我都有粉卷嘅印象!皮雖然唔算薄,但上枱熱辣辣,包住沙葛切、木耳、甘荀、豬肉碎,以五香粉同胡椒等調味,餡料清爽得來又夠味!呢個真係必點呀!🌗利賓納紅毛丹冰 跟餐轉特飲+$12新奇組合梗係要order 黎試下!紅毛丹唔單止有紅毛丹,入面仲塞左菠蘿🍍;利賓納令到紅毛丹染左少少色,overall 無話特別夾但又唔會奇怪。🤵🏻服務超到位!真係要比啲掌聲老闆👏🏻👏🏻👏🏻!基本上老闆一個人已經可以打

豬頸肉拼金沙肋排飯

🌖C12 豬頸肉拼金沙肋排飯 $85

安南手作粉卷(3件) (追加小食)

🌕安南手作粉卷(3件) 追加小食$22

利賓納紅毛丹冰

🌗利賓納紅毛丹冰 跟餐轉特飲+$12

🤵🏻服務超到位!真係要比啲掌聲老闆👏🏻👏🏻👏🏻!基本上老闆一個人已經可以打晒全場,落單、執枱、送餐、收錢、執外賣等都做曬,反應同動作都非常迅速,但感覺又好悠閒一啲都唔急,仲要多謝前多謝後好好禮貌,做開中環客生意,服務真係唔同啲~
食物質素、環境、坐位都正正常常,加上有超水準嘅粉卷同服務加持,又多一間OT完之後食嘅飯堂(但可唔可以唔好OT 呀😭)。

2021-09-28
$119 (Dinner)
豬頸肉拼金沙肋排飯
安南手作粉卷(3件) (追加小食)
  • 安南手作粉卷