呢間Brick by Brick,絕對係打工仔嘅秘密飯堂!地庫格局帶啲神秘感,但一聞到肉骨茶同喇沙嘅香味,即刻想衝落去開餐~ 即刻同大家拆解佢哋嘅必殺menu👇 ▫️#肉骨茶 💥 🍖將所有肉嘅精華吸收曬,鮮甜得嚟又唔會搶咗肉骨茶嘅味道!加咗啲紅椒調味,有輕微嘅辣味,成煲嘢鮮甜到爆,濃縮嘅真正肉骨茶,飲一啖已經暖笠笠~ ▫️豬肋骨軟淋到離晒譜,入味到骨頭!仲有金菇、秀珍菇吸晒啲精華,每一啖都係享受😋 ▫️#喇沙 🌶️ 🍜辣得嚟好惹味!生菜同豆卜吸晒啲湯汁,令人一口接一口停唔到~ ▫️麵類用咗米粉+油麵,兩種層次口感,加埋青檸汁,越食越開胃,完全唔會膩! ▫️#黑啤雞翼 🍺🍗濃濃黑啤味,雞翼淋到幾乎唔使咬,入味到骨頭都香噴噴! 💡食客教戰守則1️⃣ 肉骨茶要趁熱飲,凍咗就冇咁正 2️⃣ 喇沙記得加青檸汁,解膩又提鮮 🌃 中環放工後想搵個地方chill下?Brick by Brick絕對係你嘅首選!記得開個#中環美食 tag我齊齊放毒~ 😈

▫️#肉骨茶 💥 🍖

▫️#喇沙 🌶️ 🍜
辣得嚟好惹味!生菜同豆卜吸晒啲湯汁,令人一口接一口停唔到~

▫️#黑啤雞翼 🍺🍗
濃濃黑啤味,雞翼淋到幾乎唔使咬,入味到骨頭都香噴噴!

💡食客教戰守則
1️⃣ 肉骨茶要趁熱飲,凍咗就冇咁正