2023-10-14
【中西區】【嘉豪酒家】同浣紗娘喺西營盤搵嘢食,我就因為返香港冇耐所以想打吓邊爐。附近好似都諗唔到有邊度可以去食,浣紗娘就講起呢間喺上環嘅酒樓。我就之前已經見識過佢哋其他分店,晚飯小菜或者早午飯市都食過,呢間就第一次嚟。嚟之前望吓 Openrice 先,見到都有啲負評,講到個火鍋幾差吓,攪到我哋聞之而卻步。但係我一向秉承「自古成功在嘗試」同埋「人有多大膽,地有多大產」嘅原則去做事,所以大膽建議不如照去,唔係點証明食評真偽。去到就食 $208 嘅「任飲任食海鮮火鍋無限時任食」,佢哋有「重慶雞鍋」可以揀不過我哋直接要「鴛鴦鍋底」打邊爐算。個鍋有啲問題,侍應都好好態度咁幫我哋解決。而火鍋料方面,啲肉類都可以,估唔到都唔差喎。因為啲食評講到佢哋啲肉類同服務態度都好差,所以特登留意呢兩點多啲。而任飲嘅飲品包括罐裝「醇滑嘉士伯」同「果汁先生」,唔差。佢哋呢度嘅火鍋係冇加一嘅,所以埋單價兩位夾埋係 $416,我覺得又唔算貴喎,可以。。。(地址:上環皇后大道中328號中源中心一樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood
(地址:上環皇后大道中328號中源中心一樓)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西區 #上環 #嘉豪酒家 #任飲任食 #海鮮火鍋 #無限時任食 #重慶雞鍋 #鴛鴦鍋底 #罐裝醇滑嘉士伯 #果汁先生 #1am1172 #1ambackup