一係去開一個地方,點都要搵下小店。呢間& square cafe其實都開左好一段時間,上年年尾佢已經係度。相信「&」呢個符號好難出係social media,佢地只能出nsquare ,其實係同一間。之前乜都無,都幾曬,依家上蓋多左一個空氣淨化空氣而用太陽能發電嘅玻璃天幕,外型上唔差得黎,而且係循環再用嘅物料。亦都唔會阻礙到影相效果,呢度嘅陽光係無得輸,下午近黃昏嘅時間想點就點。繼續用好味嘅單品咖啡豆去沖製咖啡,睇黎熟客仔都知道有咩正嘢,亦都願意試新品。是日咖啡師隨意幫我諗,最後係Cortado。piccolo同cortado個涵係一樣,只係前者通常會細杯啲,用3oz杯,而cortado咖啡師係用4.5oz杯。不得不推介佢黎緊出番卷物,大家係一定要試,earl grey係必食!係重開嘅日子,有一日佢地都選擇唔開門,做更重要嘅事,可以參考番。
一係去開一個地方,點都要搵下小店。