📍#新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖♡人均消費: $550 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️新沙洞大排檔位於元朗好多食肆嘅好順景大廈附近,平時晚市都幾多人幫襯,我哋今日午市去食,果然都幾有驚喜。✨#鐵板燒濟州黑毛豬💰$188濟州黑毛豬用鐵板燒呈上,份量的骰,可以自己享受慢慢燒嘅過程,慢慢燒至四邊金黃色,好有成功感,而味道亦好食~ 旁邊有蒜蓉汁,沾上蒜蓉汁更香口。✨# 招牌炸雞💰$98食韓國嘢必定要order韓式炸雞,今次我哋揀咗雙拼口味,包括經典甜辣同蒜蓉味~ 炸雞即叫即整,熱辣辣而且口感嫩滑~✨#泡菜豬肉豆腐湯💰$118泡菜豬肉豆腐湯熱辣辣呈上,喺涼涼哋嘅天氣配上熱湯非常加分,餐廳選用豬腩肉,唔會好乾同好韌,加上泡菜嘅酸辣味亦令人非常開胃。✨#牛肉紫菜飯卷💰$98韓式飯卷亦係我食韓國菜嘅最愛之一,飯卷上有香香嘅麻油味,牛肉紫菜份量適中,多種味道配搭,係好經典嘅韓式小卷。✨#韓國柚子茶💰$48柚子茶甜味適中,特色之處係用一個黑色壺呈上,有少許保溫作用,賣相別具特色。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#新沙洞大排檔 (好順景大廈1座) (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖

♡人均消費: $550 @ 2