————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -元朗雞地新開左間韓式餐廳主打韓式拌飯🍚每份都配有前菜、湯品店內空間唔算好大 約十幾張枱星期六夜晚去到每張枱都係客🈵-我地嗌左兩款拌飯分別係「特級牛頸脊拌飯$88 」& 「秘製鵝肝煎蛋飯$128」牛頸脊切成一粒粒 牛味好香 肉質軟嫩拌飯吸收左鵝肝油脂 香而唔油釜飯整體味道很豐富 而且比較清爽啲食法都相當多元化 一碗拌飯食出幾種味道拌飯醬汁味道都唔錯 甜甜地更添層次感食到後面將湯倒入去 就變成飯焦拌飯-另外嗌左兩款小食「炸薯餅$22」 & 「炸單骨雞翼$42」兩款都炸得好香脆 乳酪醬酸酸甜甜好惹味最欣賞薯餅 入面係一絲絲既薯絲 口感一流👍🏻-見到隔離枱像得好滋味 我又忍唔著嗌返罐椰果桃汁$15 濃郁桃味 入面有細細粒果肉- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥———————————
————————————♥———————————

元朗雞地新開左間韓式餐廳
主打韓式拌飯🍚每份都配有前菜、湯品
店內空間唔算好大 約十幾張枱
星期六夜晚去到每張枱都係客🈵

我地嗌左兩款拌飯分別係
「特級牛頸脊拌飯$88 」& 「秘製鵝肝煎蛋飯$128」
牛頸脊切成一粒粒 牛味好香 肉質軟嫩
拌飯吸收左鵝肝油脂 香而唔油

釜飯整體味道很豐富 而且比較清爽啲
食法都相當多元化 一碗拌飯食出幾種味道
拌飯醬汁味道都唔錯 甜甜地更添層次感
食到後面將湯倒入去 就變成飯焦拌飯

另外嗌左兩款小食「炸薯餅$22」 & 「炸單骨雞翼$42」
兩款都炸得好香脆 乳酪醬酸酸甜甜好惹味
最欣賞薯餅 入面係一絲絲既薯絲 口感一流👍🏻

見到隔離枱像得好滋味 我又忍唔著嗌返罐
椰果桃汁$15 濃郁桃味 入面有細細粒果肉
————————————♥———————————
2024-09-28
$150 (Dinner)
  • 特級牛頸脊拌飯
  • 自家製炸薯餅