2022-12-28
依間拉麵店🍜開左好多年,一直都想黎試下,鋪頭位於元朗建業街,門口掛著大燈籠🏮,店內裝修以深木色會主調,有種日本小店感覺。係OpenRice見到收11點,10點左右入到舖頭,廚房有位男士應該係老闆示意我地可以入座,但侍應就望著我地冇反應,直至老闆係廚房走出黎招呼我地坐底,侍應先至俾餐牌同水,侍應服務有種趕客感覺。————————————♥————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 白前 $79奶白色既豚骨湯底,唔會好油膩,配料有叉燒、溏心蛋、筍、黑木耳、蔥,粉紅色叉燒肉質軟熟,整體食完都幾口乾,有啲重味精。♥️ 海鳴 $92 加叉燒$26湯底較白前濃郁,重口味人士之選,配料有虎蝦、帆立貝、黑木耳、碎海苔、京蔥,帆立貝幾大粒,虎蝦肉質爽口。♥️ 日式醬油豬軟骨 $48有3-4塊豬軟骨,味道偏甜,煮得好夠淋同入味。♥️ 吉列池魚 $48新鮮炸起熱辣辣,金黃色既外表好吸引。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
————————————♥————————————
♥️ 白前 $79
♥️ 海鳴 $92 加叉燒$26
♥️ 日式醬油豬軟骨 $48
有3-4塊豬軟骨,味道偏甜,煮得好夠淋同入味。
♥️ 吉列池魚 $48
新鮮炸起熱辣辣,金黃色既外表好吸引。
————————————♥————————————