有時返工會突然之間好想食點心,但係又冇時間坐低慢慢享受,咁唯有去啲外賣點心舖買點心食,不過估唔到呢間同事介紹的外賣點心店又真係幾高質珍寶蝦餃皇 $26推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝外皮唔會好厚,唔會食到一口粉嘅感覺,而且蝦肉好彈牙爽口,超好食!蟹籽燒賣 $24推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚粒粒燒賣都大大粒,而且唔會有那種蒸太耐,變太淋的口感,食落都仲紮實珍珠雞 $25推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝唔會因為我放耐咗就變乾,食落仲係好軟糯,餡料都好足,仲要有鹹蛋黃!冇得輸水晶鮮蝦腸 $26推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝腸粉皮唔會太厚,而且蝦仁嘅份量都幾多,唔係淨係食得腸粉皮,再配埋個甜豉油一齊食,正😆真係菠蘿包 $43/6個 $9/個推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝外觀同平時的菠蘿包差唔多,外層皮唔會好甜,而中間真係有菠蘿架,食落帶少少酸,冇咁滯叉燒焗餐包 $43/6個 $9/個推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚$43/6個可以唔同味,一次過滿足晒我咩都想試吓的心,味道同平時去食的叉燒焗餐包一樣,皮唔會太厚,餡料都足伯爵茶榴槤流沙包 $43/6個 $9/個推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚食落除咗表面那層外皮會有少少伯爵茶味之外,基本上淨係會食到榴槤

珍寶蝦餃皇 $26

蟹籽燒賣 $24

珍珠雞 $25

水晶鮮蝦腸 $26

真係菠蘿包 $43/6個 $9/個

叉燒焗餐包 $43/6個 $9/個

伯爵茶榴槤流沙包 $43/6個 $9/個
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

食落除咗表面那層外皮會有少少伯爵茶味之外,基本上淨係會食到榴槤的味道,榴槤味超香濃,不過略嫌覺得流沙效果差少少

馬拉糕 $25/4個 $8/個
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝

係我去茶樓飲茶鐘意叫的那種,食落好鬆軟,有空氣感,而且唔會太甜,大人小朋友都鍾意

紫薯包 $25/4個 $8/個
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

好香紫薯味,而且做得都算滑身,唔會有太多一粒粒的口感

無敵菜肉包 $25/4個 $8/個
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

相比某間連鎖店,肉的份量會少啲,但唔係肥肉,食完都唔會覺得好膩

王牌叉燒包 $25/4個 $8/個
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝

包身好鬆軟,叉燒給的份量都幾多,甜甜哋,買一個返工做早餐都唔錯

榴槤流沙包 $22/2個 $12/個
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

未食都己聞到好香榴槤香,榴槤餡份量都唔少,不過略嫌流沙效果冇咩

紫薯煎堆 $25/4件 $8/件
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

食落唔會好油,食落冇普通煎堆咁單調

炸雲吞 $25/4件 $8/件
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

小朋友的最愛🤩炸到外脆內軟,咬落超脆,蝦肉就好彈牙,配埋甜酸汁一齊食,無敵

炸雞全翼 $35/4隻 $10/隻
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

炸到剛剛好,一啲都唔柴,仲保持到啲肉汁,而且隻隻都好大隻,啖啖肉

走地手撕雞飯 $41
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

他們除了蒸飯之外,仲有海南雞、手撕雞飯等,今次就試咗他們走地手撕雞飯,調味做得幾好,就咁食都已經好好食,而且好下飯

✨整體來講,不管係早餐買個包做早餐,定係午餐食飯,呢間都係唔錯嘅選擇,而且價錢唔貴
TakeAway