2021-06-27
今日嚟到上環拍拖,先去咗西港城打下卡,又去左摩羅街舊地重遊,無意中發現呢間好有格調嘅Cafe仔😆還掂行到攰,就決定坐低食個Tea~立體拉花Chocuccino (Random) $70電子陳order咗3D拉花,有幾款公仔可以選擇,好似有貓、狗、熊仔~ 佢揀咗random等咖啡師決定~ 最後比左隻Pooh佢,真係勁cute‼️ 雖然3D拉花比普通一杯咖啡貴啲,但間唔中欣賞下呢啲手工藝術,飲完覺得好開心,絕對值得try try👍🏻蜜糖伯爵茶鮮奶 $34淡淡伯爵茶香加埋幼滑嘅鮮奶,感謝好清新😋飲完完全無罪惡感~熱香餅 $78本身oder咗自家制雪糕窩夫,但今日menu轉咗熱香餅~ 3層嘅熱香餅夾雜咗蘋果、香蕉、藍莓🫐~ 上面仲有粒龍珠果,第一次食😋酸酸甜甜,幾得意!檸檬雞翼搥 $78一碟有六隻雞搥,肉質嫩滑而且幾juicy~ 加埋檸檬汁酸酸甜甜幾開胃~ 下午茶份量啱啱好~
立體拉花Chocuccino (Random) $70
蜜糖伯爵茶鮮奶 $34
淡淡伯爵茶香加埋幼滑嘅鮮奶,感謝好清新😋飲完完全無罪惡感~
熱香餅 $78
檸檬雞翼搥 $78