2023-05-03
📍#牛陣HANARE Platinum Label (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖♡人均消費: $1516 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於世貿中心新開左間新高級副線「牛陣はなれPlatinum Label」,主要以和牛涮涮鍋同套餐做主打,有別於一般牛陣分店,店內裝修日本侘寂風🇯🇵🇯🇵🇯🇵,環境光鮮亮麗又舒服。✨#套餐 #特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛💰$689我哋當日揀咗個套餐,全部都係來自鹿兒島縣產既黑毛和牛,係日本非常著名既高級牛肉品種之一~ 真係非常期待佢地每一款和牛🥰▫Cappuccino豆乳蕃茄湯底
豆乳打成似Cappuccino般的濃密泡泡,濃密泡泡加上酸甜的番茄湯,口感同味道都昇華左唔少😋️▫濃厚溜醬油壽喜燒湯底醬油裡加左日本酒,味道濃厚而有風味~.▫️前菜總共有四款前菜,建議由右至左 逐碟品嚐,錢財質素已經令人驚艷,材料新鮮。▪️日本螢光魷魚👉🏻口感非常鮮嫩,肉質柔軟而有彈性,帶有淡淡的甜味▪️日本產黑毛和牛他他 👉🏻肉質極為細嫩,帶有濃郁的肉香味,加上融化於口的脂肪 一流😋▫️旬之野菜盛合料理長會按照季節挑選新鮮有機菇菌及水耕菜,蔬菜種類多,全部
銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖
♡人均消費: $1516 @ 2
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨#套餐 #特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛💰$689
▫Cappuccino豆乳蕃茄湯底 豆乳打成似Cappuccino般的濃密泡泡,濃密泡泡加上酸甜的番茄湯,口感同味道都昇華左唔少😋
️▫濃厚溜醬油壽喜燒湯底
醬油裡加左日本酒,味道濃厚而有風味~
▫️前菜
▫️旬之野菜盛合
料理長會按照季節挑選新鮮有機菇菌及水耕菜,蔬菜種類多,全部都新鮮有機,擺盤別精緻 別具心思。
▫️澳洲產特級安格斯牛 白金牛舌
醬料配搭:柚子醋及九條蔥
來自澳洲特級安格斯牛既白金牛舌係高品質的牛肉食材,肉質柔軟、細嫩,帶有濃郁既肉香味,肉質中既脂肪也比其他品種的牛肉更加均勻,食用嘅時候可以包住蔥,再一點少少柚子醋,超級好味🥺
▫️鹿兒島縣產 黑毛和牛 牛板腱
牛板腱係牛的前腿部位,肉質緊緻有嚼勁,但同時都非常柔軟,而來自鹿兒島縣產的黑毛和牛牛板腱,肉質就更加嫩滑,口感亦更細膩。
▫️鹿兒島縣產 A4 黑毛和牛
呢款黑毛和牛肉質等級為A4,佢既肉質好柔軟、細嫩,帶有豐富的肉汁和濃郁的肉香味,而且脂肪分佈更加均勻,味道帶有淡淡的甜味,好好食!
▫️鹿兒島縣產 A5 黑毛和牛
呢款黑毛和牛既肉質等級係A5,係最高等級既牛肉之一,佢嘅肉質比起A4和牛更加柔軟細膩,肉質更加嫩滑,脂肪更加豐富,味道帶有牛肉香和少許甜味,係今晚食過最好食嘅牛肉之一!❤️🔥🥰
▫️特撰鹿兒島縣產黑毛和牛A5西冷
醬料配搭:Wasabi及炸蒜片
醬料配搭:山椒及青檸/大葉絲
鹿兒島縣產黑毛和牛A5西冷係極為珍貴和高級的牛肉品種之一,西冷係牛後腰部位,肉質緊實而有嚼勁,而鹿兒島縣產黑毛和牛西冷就更加柔軟,肉質更加嫩滑,油脂分布好平均,做到入口即溶,即時化開嘅感覺,超級香牛味!
▫️日本白米飯/讚岐烏冬/ 蕎麥麵
食完和牛之後亦可以每人選擇一款主食,我哋當日就揀咗讚岐烏冬同蕎麥麵~
▫️日式甜品
最後以一份精緻嘅日式甜品作結,當日嘅甜品係綠茶蕨餅同十勝紅豆丸子,非常滿足。
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️