最近天氣涼番d舖邊爐癮就出左黎🤣今次就黎到位於奧海城三期既台式火鍋店《犇殿》,試試佢地“美國頂級雪花肥牛吃到飽套餐”原本係$348,已經做緊promo只係$271😍今次湯底我地就叫“桃膠土雞美人鍋”,入面隻雞髀都幾大隻,湯底味道都唔錯~‣ 肉類/海鮮牛肉包括Prime頂級雪花牛、美國特選極佳牛、上選安格斯、美國頂級雪花牛Pass、牛胸爽、美國牛板腱等,整體黎講無論係牛肉既厚度、肥瘦適中,份量都唔錯~除此之外,仲可以叫其他海鮮,包括東港海班、福州魚滑等,選擇都唔少👍🏻‣ 火鍋配料自助區既火鍋配料都幾多,無論係蔬菜、丸類等都係好多選擇!蔬菜🥬方面,感覺都幾新鮮,丸方面都幾大粒~‣ 台式小食呢邊台式小食都幾多,例如鹽酥雞、炸芋丸、木耳、炸粟米、炸餃子、皮蛋豆腐等,整體黎講都唔錯,尤其係炸芋頭丸,熱辣辣幾好味🫶🏻‣ 甜品/飲品甜品種類雖然唔算多,但都係高質牌子,包括Häagen-Dazs同埋MÖVENPICK,仲有餐廳自家製芋圓,放題可以任食真係勁正😝飲品選擇都唔少,包括餐廳自家製茶飲,例如玫瑰茶同白桃烏龍,飲落都幾refresh解膩👍🏻💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境舒適,座位闊落,而且樓底

‣ 肉類/海鮮

火鍋配料

‣ 台式小食

甜品/飲品

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳環境舒適,座位闊落,而且樓底幾高通風唔錯,冇邊爐味~佢呢到點餐都幾方便,可以用QR code落單,值得稱讚既係上菜超級快,等幾分鐘食物就已經到左🤩食物種類都唔少,價錢合理,而且有個生日優惠:四人同行壽星免費😙雙重優惠感覺都幾抵食~大家不妨過黎試試😋

💰Total: $612.5 ($306.25/pp 已包括10%服務費)
📍犇殿|@taiwanbussanhotpot
大角咀海泓道1號奧海城三期UG層59-63號舖(到訪分店)
九龍灣偉業街33號德福廣場一期1樓F1號舖
將軍澳重華路8號東港城2樓275號舖
青衣青敬路33號青衣城1期3樓332B號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_打邊爐
🚩更多同區餐廳 #footstep_大角咀 #foodstep_青衣 #foodstep_將軍澳 #foodstep_九龍灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻