2024-08-19
最近巴打絲打越嚟越多人喺網上大讚天后嘅海鮮蒸氣火鍋「天空虎嘯」,我哋都覺得勁吸引,決定一試👩🏼🤝👩🏽。我哋六人叫左「阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888」🦞。呢個海鮮盛宴入口香滑,龍蝦🦞同阿拉斯加長腳蟹🦀有股濃厚嘅海水味,真係好鮮! 另外,阿拉斯加長腳蟹同罕見法國藍龍蝦,都喺我哋開胃嘅好選擇🍾。隻隻蟹都好大隻,而法國藍龍蝦嘅肉質夠嫩,仲有種細緻嘅口感。仲有蘇格蘭刺身帶子🐚配以海草同西京麵豉,材料清新,質感厚實,好食到停唔到口!呢啲前菜既健康又美味🌱手打墨魚滑同手打鮮製蝦滑完全係必試之選🦑🍤。滑韌得剛剛好,一咬落去就流出鮮甜汁液,鹹香鮮味。最後,新鮮野菜盛合🥗 份量唔會好多,但啱啱好清清個口腔我哋一行六人大家都贊同,呢間餐廳價錢適中、食物又好食🍱。更加重要嘅係,位於天后,方便我哋去搭車🚌,真係超方便!下次一齊聚餐又可以再黎!🎉🥳
最後,新鮮野菜盛合🥗 份量唔會好多,但啱啱好清清個口腔