6 day(s) ago
【屯門區】【一鼎‧台式火鍋】之前同春哥試過呢間台式任食火鍋嘅馬鞍山分店,覺得好正,喺 1am1405 都寫過。知道佢哋屯門都有分店,就想試埋。今次就叫咗真正哥陪我,我就建議唔好慳嗰少少錢,直接就試 $439 位嘅「澳洲M8純和牛+日本北海道產四元豚梅肉吃到飽」套餐喇。由於佢係一人一鍋嘅關係,所以我哋可以各自揀一個湯底。真正哥揀返我上次試過嘅「紅燒火牛」,即係紅燒和牛湯鍋,佢都話正呀。我今次就一反常態,試「麻痺鴨」,即係台灣麻神鴨血鍋,係好濃香嘅台式麻辣味,加上嗰陣難以取替嘅牛油香味,係掂嘅。呢個餐獨有嘅「澳洲M8純和牛」同「日本北海道產四元豚梅肉」固然高質,但係其他肉類、其他嘢食,以至自助吧嘅選擇都相當出色。真正哥最欣賞佢部生啤機,有 Suntory 生啤任斟任飲,我就喪隊台式飲品,質素唔會比專門店低。埋單 $966,食到咁唔貴。。。(地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼L3樓36-37號舖)呢間餐廳我寫過其他分店嘅用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:沙田區分店:1am1405@toppotasia#1amfoodie #foodie #h
沙田區分店:1am1405
@toppotasia
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #lunch #dinner #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #toppotasia #一鼎台式火鍋 #吃到飽套餐 #飲到爽茶飲 #火鍋放題 #屯門 #屯門美食 #火鍋 #打邊爐 #放題 #任食 #茶飲 #澳洲M8純和牛日本北海道產四元豚梅肉吃到飽 #紅燒火牛 #麻痺鴨 #台灣鴨血 #煉奶炸油條 #1am1534 #1ambackup