2024-05-21
【屯門區】【麗馨小廚】有唔少人問過我邊度食小炒好食得嚟又抵食,不過我一直都畀唔到一個好好嘅答案佢哋,估唔到今次同皮蛋哥喺屯門就食到間咁嘅嘢。我哋都係晏晝入去諗住食個晏,點知都幾有驚喜。皮蛋哥試 $58 嘅午餐「剁椒豆卜蒸雞」,配白飯,辣辣哋幾惹味幾正喎。我就試咗個 $59 嘅常餐,不過佢哋嗰啲常餐就唔係茶餐廳嗰啲,而係有「五香牛肉麵」、「煎餃」兩隻同「豆漿」嘅配搭。呢幾樣嘢都幾好食喎,尤其係杯豆漿,係店家自己磨嘅,清甜解渴。我哋同時都有試豆漿,都覺得真係幾好,唔差過啲上海菜餐廳。另外我哋仲試咗兩個小食,皮蛋哥至愛 $42 嘅「沙薑豬腳」,啲豬腳入晒味好香,吮到佢鬼咁開心。而我就比較中意之後試嘅「椒鹽鯇魚腩」,價錢 $68,炸到脆卜卜得嚟魚肉又夠嫩滑,同埋大大碟,送啤酒嘅話一流。咁樣食法夾埋先 $227,係咪好抵食先。。。(地址:屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下3-4號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies
(地址:屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下3-4號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #麗馨小廚 #杯渡 #何福堂 #五香牛肉麵 #煎餃 #豆漿 #午餐 #常餐 #剁椒豆卜蒸雞 #沙薑豬腳 #椒鹽鯇魚腩 #1am1394 #1ambackup