2022-12-11 469 views
平時去觀塘除左行APM,都會去下觀塘廣場🤪 見馬會裝修完,仲有間餐廳🤩 所以就好奇試下🧐 環境幾靚同舒服,仲有打卡位📸 (不過係食飯時間就難啲去打卡🤏)整體環境同食物質素都幾好👍所以我哋都分左幾次去🤣🤣==============================🍽全日贏▪大滿足早餐 💲228食物種類都幾豐富,包括: 澳洲A5+和牛🥩、燒菠蘿🍍、薯餅🍟、煙肉🥓、炒蛋🍳、茄汁豆、沙律菜🥗、多士🍞、乳酪🍧 🍞多士係🐱造型幾特別😍 仲可以有四款果醬🍯選擇,我哋叫左「法國無花果 · 有機伯爵茶果醬」食落既多士🍞唔太特別🧐而果醬偏甜🤏,但好香伯爵茶味👍 和牛🥩食落都幾腍同鮮嫩👍 燒菠蘿唔太甜🤏 而乳酪配有乾果脆片🥄食落味道偏淡🤏 其他款既食物都係正常水準👌 🍝燉和牛肉▪扁意粉 💲92依款意粉食落好驚喜😍👍 牛肉係燉得好腍👍👍而且份量都幾多😍🤩個汁都偏向濃郁😋配埋意粉係好好食👍而且仲有蕃茄仔🍅洋蔥做配搭係令到成碟增加色彩同口味🤩 🍕無肉素薄餅 (8'') 💲78 Pizza 似係薄pie 🤏  咬落既口感正常👌 但味道方面都幾濃👍用上mozzarella cheese  🧀 而且芝士🧀同菇🍄既份量都

🍽全日贏▪大滿足早餐 💲228

🍝燉和牛肉▪扁意粉 💲92

🍕無肉素薄餅 (8'') 💲78
Pizza 似係薄pie 🤏  咬落既口感正常👌 但味道方面都幾濃👍用上mozzarella cheese  🧀 而且芝士🧀同菇🍄既份量都足👍鋪滿成個pizza 😋 美中不足既係個pizza 有啲燶🤏

🍱蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 💲118
鰻魚係幾厚🤏 而飯係用上日本米👍滑蛋正常水準👌 唯獨鰻魚汁唔係好夠我哋撈飯🤪

🥗慢煮雞胸肉藜麥沙律 💲105
雞胸肉幾滑👌沙律菜都幾多,而且都算新鮮👍

☕痴_線朱古力 💲55
一上枱真係「嘩~」左一聲 😱真係同幅圖一樣咁靚😍 超啱打卡📸 起初覺得應該會超甜唔太好飲,但飲落係超濃厚朱古力味😋😋 甜度啱啱好👍面層用3種朱古力刨碎而成,仲有可可粉同一塊朱古力😋

☕自家制薑汁牛奶咖啡  💲45
匙羹盛住啲薑汁,可以按自己需要落幾多🤏 我哋就落曬🤣 飲落薑味好突出,但又唔會蓋過咖啡味👍

☕意式泡沫咖啡 💲40
拉花拉得幾靚👍👍飲落係正常咖啡水準👌

🍪CLS Homemade Marshmallow Cookie 💲25/1
我哋買左2隻味🧐 分別係抹茶🍵及雙重朱古力🍫2款都偏向較甜🤏抹茶味唔太濃,反而朱古力係濃啲,但都係正常水準👌

🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方