2022-05-26
尖沙咀加連威老道有間裝修好新淨既小型Food Court,有泰國菜、車仔麵、漢堡等等,今次就先黎試食呢間泰國菜既餐廳🇹🇭◦ 豬頸肉酸辣沙律 ($68)豬頸肉份量幾多,配料包括洋蔥、蘿蔔絲、黑椒等,酸酸辣辣咁幾開胃,譚仔五小辣嘅我就覺得幾辣但幾爽既😆◦ 泰式炒金邊粉 ($75)呢份金邊粉份量都幾大,有幾隻蝦🦐同埋雞蛋,再撈埋花生碎辣椒粉都幾惹味🔥不過朋友就覺得辣椒粉太辣,如果唔食得辣既朋友就注意,唔好咁快撈左D辣椒粉落金邊粉到😛◦ 串燒(牛/豬/雞) ($48)呢個串燒三拼都幾好,可以一次試過三種肉,肉既份量多但稍為乾身左D,佢唔會係好薄或者幾粒肉就食完個種;沙嗲醬甜甜地唔會太辣,點醬汁食都幾惹味,以呢個價錢都3大串都係抵食既🔥◦ 菠蘿🍍($25/2串)呢碟菠蘿係必叫‼️菠蘿好甜而且幾新鮮,稍為燒過既菠蘿真係幾香幾好食😋◦ 荔枝西柚梳打 ($28) /桂花烏龍茶 ($25)呢兩杯味道唔錯,尤其用前者配住D辣野黎食可以解辣👍🏻雖然係Food Court,其實呢到比一般Food Court會多左落單同送餐服務,員工都幾nice👍🏻Food Court價錢但個環境都幾舒服,人均大概$135左右都
◦ 豬頸肉酸辣沙律 ($68)
◦ 泰式炒金邊粉 ($75)
◦ 串燒(牛/豬/雞) ($48)
◦ 菠蘿🍍($25/2串)
◦ 荔枝西柚梳打 ($28) /桂花烏龍茶 ($25)
呢兩杯味道唔錯,尤其用前者配住D辣野黎食可以解辣👍🏻
雖然係Food Court,其實呢到比一般Food Court會多左落單同送餐服務,員工都幾nice👍🏻Food Court價錢但個環境都幾舒服,人均大概$135左右都食到咁多樣野, 性價比唔錯😙
📍泰Grill
尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地下3號舖
🚩更多餐廳介紹請Follow @ourfoodstephk_