【有外國旅行氣氛的café⛱️每晚都有nightly special】推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #堅尼地城 - 𝗕𝗹𝗲𝗻𝗱 & 𝗚𝗿𝗶𝗻𝗱 🍸好少去堅尼地城食嘢,但個人係超鐘意呢間cafe的環境!感覺好似係外國放緊假咁( ´▽` )ノ 有室外 / 室內座位,餐廳內更有個閃令令嘅Bar Table ✨ AM去可以食Brunch,PM去可以Happy Hour 🍻 每晚更有「Nightly Special 優惠」,例如:WED 有unlimited fries 🍟-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗕𝗹𝘂𝗲𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲藍莓香蕉班戟 $108|6/10班戟3塊,糖漿比較甜,pancake質感較粉,個人覺得呢個價錢可以有更好味的pancake!藍莓配士多啤梨🍓 唔肚餓的輕食之選◐ 𝗬𝘂𝘇𝘂 𝗘𝗴𝗴 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁柚子班尼迪克蛋 $128|8/10一共2大個,柚子醬酸酸甜甜 但唔太明顯 🍊 隻水波蛋煮得好完美,一督就流蛋漿!最特別係有 芥末醬,有啲辣辣哋~ 幾特別◐ 𝗟𝗮
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
📍HK #堅尼地城 - 𝗕𝗹𝗲𝗻𝗱 & 𝗚𝗿𝗶𝗻𝗱 🍸

-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $38 (ice +$5)
咖啡味偏Nutty,+$2 可轉 Soy / Almond / Oat / Coconut Milk。真人實測覺得椰奶 麻麻哋 😂🥥 不過佢個咖啡係好飲!

📍 西環堅尼地城吉席街20號地下2號舖
🕰️ 08:00 - 20:00