【油尖旺區】【御石燒】雖然同上司公升哥間中會交流吓飲食心得,但係一齊食飯就真係未試過。之前疫情嗰陣幫佢買過一次外賣,我嘅選擇被佢大為讚賞。然而我公司係一間好公道嘅公司,呢啲咁刷鞋嘅行徑係唔會對我嘅 appraisal 有任何幫助。咁飯都係要食嘅,今次難得公升哥話佢夾到時間同我食飯,我梗係想。而佢仲諗埋食乜,真係爽到喊出嚟,我梗係狗衝去攞位啦。聽講佢呢度吉列牛正,我就叫個 $138 嘅「御燒極上級黑松露吉列牛」,加 $35 轉埋套餐添。套餐有「紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯」,個飯幾好食,配埋流心蛋一流。我加 $12 加配埋汽水,揀咗「無糖可樂」嚟飲。個吉烈牛都 okay,仲有不停加熱嘅熱石板幫手,係會令到件事好咗嘅,而公升哥就叫咗冇黑松露嗰款嚟食。即係 $118 嘅「御燒極上級吉列牛」,佢都有轉套餐。我覺得個黑松露有啲畫蛇添足,呢款就咁吉列牛已經好好。之後再用 $48 叫兩隻「明太子雞全翼」,熱辣辣都幾好食。咁樣埋單 $424,我哋係自費食,但都唔覺得好貴嘅。。。(地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖)

(地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖)

2023-10-20