Cafe偏佈全港,眾多咖啡店之中,發掘唔同主題嘅cafe亦係我嘅興趣之一😝今次就比我搵到cafe界嘅清泉,主打純素嘅「素啡」🌱🍀自選竹炭手工比高包:泰式金不換雞肉 $125完美還原左正宗泰式金不換雞肉嘅味道👍🏻以大量九層塔以及秘製泰式醬醃製嘅素雞酸甜味道配上清新嘅蕃茄同生菜加上煙韌嘅手工bagel🥯口感味道一流🌟🌟🍀綜合水果• 奇亞籽•果昔燕麥碗 $98健康清涼之選🍃🍃🌈色彩豐富嘅smoothie bowl入面有香蕉、無花果、藍莓、提子乾、奇亞籽同燕麥🫐用上香蕉smoothie作主調味🍌味道清甜又涼浸浸,口感豐富、健康又飽肚🍧🍀純素朱古力布朗尼 $30純素亦不減原始brownie嘅邪惡感絕對係健康人士必選💪🏻💪🏻黑朱古力味道拿捏適中🍫口感外脆內煙韌 不錯不錯☺️🍀純素蛋糕:抹茶紅豆味 $54驚喜之選🌟🌟身為抹茶控嘅我 覺得呢個純素抹茶蛋糕都幾高分💯有別於普通抹茶蛋糕嘅鬆軟感 呢個純素version相對紮實而且抹茶味非常濃郁🍵絕對係必點之選✔️🍀 Matcha red bean smoothie $52夏天咁熱 去Cafe除咗飲咖啡之外 飲一杯涼浸浸嘅smoothie亦都係一個唔錯嘅選擇🥶喜

自選竹炭手工比高包:泰式金不換雞肉

綜合水果• 奇亞籽•果昔燕麥碗

🍀綜合水果• 奇亞籽•果昔燕麥碗 $98
健康清涼之選🍃🍃🌈
用上香蕉smoothie作主調味🍌
味道清甜又涼浸浸,口感豐富、健康又飽肚🍧

純素朱古力布朗尼

身為抹茶控嘅我 覺得呢個純素抹茶蛋糕都幾高分💯
有別於普通抹茶蛋糕嘅鬆軟感 呢個純素version相對紮實
而且抹茶味非常濃郁🍵絕對係必點之選✔️

Matcha red bean smoothie

喜愛抹茶嘅我當然唔會錯過呢杯matcha red bean smoothie啦🤣
食完個抹茶蛋糕之後飲一啖smoothie
消暑之餘又double左抹茶嘅味道 最重要係唔會過甜🌈正✨✨✨

🍀Iced Latte $50
相對nutty嘅latte 對於鍾意偏nutty嘅我當然係心水之選啦☺️
奶嘅份量唔會過多 基本上冇乜可以挑剔嘅地方
慶幸佢有好多食物種類嘅同時 亦維持到咖啡嘅水準🙏🏻

全自助形式服務,連坐嘅時間都自由度好高🤣絕對適合大家放假時嚟一齊chill下,過一個green weekend🍃🍃
自選竹炭手工比高包:泰式金不換雞肉
綜合水果• 奇亞籽•果昔燕麥碗