␥ 𝕒𝕟𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣 𝕠𝕟𝕖 ␥本身只係諗住搵個地方飲下咖啡食下野,估唔到令我嘅encore list增添多一間cafe ⑅ 𝙱𝚊𝚔𝚎𝚍 𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙷𝚎𝚛𝚋𝚜 𝙲𝚊𝚖𝚎𝚖𝚋𝚎𝚛𝚝 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝𖥧 香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士 $95落單時冇諗到會成磚芝士上碟,平時較多用軟芝士直接配cracker,簡單快捷。原來咁樣烤完更香更軟𓊤 塗上有牛油又烤至脆口嘅多士,口感更豐富,而且Camembert芝士唔算太鹹,非常creamy多啲奶味,比平時嘅芝士更容易一件接一件! 𝙴𝚐𝚐 𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝 𝙲𝚛𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 𝚂𝚙𝚒𝚗𝚊𝚌𝚑𖥧 煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫 $108以前冇咁多cafe,第一次喺Brick Lane食egg benefict覺得呢款食物好好食,之後再喺同一間或者其他cafe都好多時整得普普通通𓆇 呢次有番一路食一路覺得好好味嘅感覺,煙三文魚、水波蛋、菠菜、荷蘭醬嘅配搭非常好! 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜𖥧黑松露薯條 $50薯條有少少乾身,醬汁黑松露味非常濃,
␥ 𝕒𝕟𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣 𝕠𝕟𝕖 ␥

𖥧 香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士 $95
香草蜜糖烤金文畢芝士配脆多士

𖥧 煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫 $108
煙三文忌廉菠菜班尼迪蛋牛角窩夫

𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜
𖥧黑松露薯條 $50
薯條有少少乾身,醬汁黑松露味非常濃,但覺得個醬偏鹹量少,味道反而可以淡啲量多啲較容易點𓂅
黑松露薯條

𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊
𖥧 摩卡 $52
好多凍飲嘅Mocha純色唔夠igable,呢度有係杯畫啲花紋先,即使冇熱飲嘅拉花都好靚𓇬 而且朱古力味夠得嚟唔會太甜,好飲 ¨̮
Mocha

𝙿𝚎𝚊𝚗𝚞𝚝 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎
𖥧 花生醬拿鐵 $52
花生醬愛好者嘅我就即刻點呢款,佢同平時食嘅花生醬味唔一樣,因為係即磨花生嘅香味,加上香滑嘅奶,簡單又幾特別嘅latte 𖠚

臨離開前見到老闆娘向唔同客人問吓食物評價又傾吓計,用心吸收意見真係好重要ᐧ༚̮ᐧ 明白到點解看似一般嘅咖啡店,味道嘅調配較精準,自然令人想再回頭,亦令我會想再嚟試吓其他款式␥
Type of Meal
Tea