2021-03-24
話說前兩日口痕痕好想食咖喱,我哋喺尖沙咀搵咗間環境唔錯嘅印度餐廳,晚市去唔算多人,印度嘢嚟講唔算貴,Cp值都幾高,重點係店員好nice又吹得水🤣 幾時先到L先生打食評😂🌱Pani Pani 炸米餅配薄荷汁🌱呢個前菜賣相好特別食飯係將薄荷汁倒落米餅入面米餅入面有啲薯仔同埋米脆再點落特製嘅薄荷汁味道so juicy 🤪🐓Tandoori Chicken 香燒雞 🐓睇佢menu調味有加入Yogurt鐵板雞又乾身得黎肉質幼嫩再加上酸辣嘅醬好惹味🥘Lamb Rogan Josh 咖喱羊肉🐑食印度野梗係要食咖喱啦我哋揀呢個屬於小辣如果你想同佢講要辣啲可以叫佢加辣俾你雖然細細兜但係都有幾多羊肉🤤🫓Kashmiri Naan 芝士烤餅🧀呢個芝士烤餅點埋羊肉汁 so perfect 熱辣辣嘅厚烤餅食落先知佢係正宗Dessert 🍨印色炸鮮奶球配糖漿Milk balls in dipped sweet syrup,served hot 🍨店員推介呢一款超甜嘅甜品極度鍾意甜既人叫呢款Super sweet 就岩哂啦🤣我食咗一啖已經頂唔順但其實炸鮮奶球配熱嘅糖漿口感係幾特別😆彩蛋🤪 店員仲私人送咗個印度特產雪
話說前兩日口痕痕好想食咖喱,
🌱Pani Pani 炸米餅配薄荷汁🌱
呢個前菜賣相好特別