2017-08-27
Venus對稻香火鍋情有獨鍾!可能好多人會話一般甚至麻麻地,但係口味嘅嘢人人唔同,我對稻香火鍋狂熱程度試過隔日就去,依家收儉咗都隔2星期就要幫襯一次,終於等到佢有放題任食la!睇下火鍋紙,都好多選擇,唔食牛、魚同內臟嘅Venus就無落order la(無錯...我好揀飲擇食= =) 嗌咗2碟餐前小食試下~手拍青瓜再多d蒜就正d,不過青瓜都好爽口,叫碟醒下胃都ok 朋友仔叫咗碟胡麻粉皮,我試食過都唔錯~夠香,不過胡麻醬都幾滯,多d人share就會好d 因為2個人食嗌唔到太多,無謂做大哂鬼la!主要專攻海鮮同平日必食果幾樣,因為我同朋友仔都唔食牛、魚同內臟,加上當晚朋友仔都專攻海鮮放棄豬同雞所以就得出以下幾款火鍋料la湯底係馬來沙嗲鍋,火鍋必點響鈴卷就不過不失la 近半年瘋狂愛上紅薯粉!直頭隔幾日要食下!今次order 咗2碟用嚟「送」海鮮食一流 丸類嚟咗2 rounds ,第1 round芝士蝦堡掛住食唔記得影,一定要試,一咬開全口都係芝士好好味 全晚最驚喜係沙白蜆!!!超鮮甜!一咬落去蜆肉係口「咇」哂d鮮甜蜆汁!蜆肉仲好爽口!encore咗7次!D蜆仲要大大粒!諗起都想食! 再嚟就
嗌咗2碟餐前小食試下~
手拍青瓜再多d蒜就正d,不過青瓜都好爽口,叫碟醒下胃都ok
湯底係馬來沙嗲鍋,火鍋必點響鈴卷就不過不失la
再嚟就生猛海蝦~大大隻海蝦仲要隻隻都有膏!識食一定食新鮮蝦先有果種爽口彈牙,encore咗5次,Venus一個人食咗16隻蝦,實在太好味!
回本必點!平日order廣島蠔一碟要$68,今次encore 5次已經回本!無呃秤大大隻㗎!蠔迷食到飽到上心口都要食!實在太抵!
不過要吐糟一下order 咗皇帝菜同娃娃菜全晚漏單無嚟到,不過後尾食海鮮都食到飽就無再催單la
Venus食評: $138(雖加一服務費)一位其實真係好抵!海鮮質素好高!食多2碟廣島蠔都回本(原價$68),仲要有餐前小食,飲品甜品任飲任食,對食牛有要求客人加$38有安格斯肥牛都抵食,不過要食就要快,期間限定㗎,今個星期Venus又去食la^^
稻香:
地址: 屯門湖翠路168-236號海趣坊40-44號鋪
電話: 8300 8135
營業時間: 7:00-23:00
此篇為自費Blog文,絕無廣告成份,希望大家鐘意今次我嘅分享la~
希望大家鐘意今次我嘅分享la~
多謝收看