【簡約文青風小眾甜品鋪🍮】💫香港物價長期高漲📈作為一間新開張既甜品鋪 居然仲平過連鎖甜品鋪頭 呢一點值得讚👍🏻嗰日無意中經過 俾侍應哥哥熱情既態度吸引 再加上環境夠新淨 行整潔簡約設計!可能係因為新開業既關係 鋪頭唔係好多人 所以我同友人坐得好舒服 chill著食 chill著傾計 重點係服務態度好好 侍應哥哥話佢哋整既甜品都係低糖既 所以可以放心食😈💫【法式焦糖燉蛋】$34佢哋既焦糖係即叫即整 雖然個人覺得同出邊食到既味道大同小異🤣但友人話係佢食過最好味既焦糖燉蛋🫣仲話焦糖面燒得好脆口 燉蛋非常滑嫩順口 味道好濃郁之餘又唔會太甜 可以值得一試✨【香芒腸粉】$40呢個我大推⭐️大家都知芒果類甜品如果芒果係酸既 會影響成個甜品既味道 又會影響埋心情🥹但係!呢份甜品既芒果好甜!完全食唔出化學味同糖漿!值得讚👍🏻而且腸粉本體好滑溜❤️配埋芒果同芒果醬一齊食一流😋我同友人一下就KO左🤣好味好味!【Oreo木糠布甸】$32邪惡之選~Oreo同木糠布甸一齊食冇可能唔好味吧!而且裝甜品既小杯仔好似盆栽咁🎍好得意!難得地呢兩樣嘢加埋唔會好甜 又唔會令人好滯 一個人已經可以食曬✨鍾意食Oreo既朋友唔好錯過
【簡約文青風小眾甜品鋪🍮】
【法式焦糖燉蛋】$34

【香芒腸粉】$40

【Oreo木糠布甸】$32
邪惡之選~Oreo同木糠布甸一齊食冇可能唔好味吧!而且裝甜品既小杯仔好似盆栽咁🎍好得意!難得地呢兩樣嘢加埋唔會好甜 又唔會令人好滯 一個人已經可以食曬✨鍾意食Oreo既朋友唔好錯過啦😙
💫
最後!小店經營不易 加上用心製作 希望大家一齊支持小店!不妨俾有誠意又用心既鋪頭多啲機會😉

😋:9/10
性價比:9.5/10
回頭指數:9/10

📍無嚐
筲箕灣筲箕灣東大街42-52號金來大廈地下E號舖
營業時間:15:00-00:00

#甜品 #甜品控 #芒果 #芒果愛好者 #焦糖布甸 #oreo #木糠布甸 #芒果腸粉 #筲箕灣美食 #東大街 #東大街甜品 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #筲箕灣 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong