因為我怕越黎越多人去食,要排好耐隊,但為咗可以keep住食到咁高水準嘅牛腩河✨,一定要大肆宣揚開去📣📣!!我地都係睇到Ricky san介紹呢間,文青嘅café外表🌾,居然係賣地道牛腩河🐮,老闆話唔好當佢呢間係普通茶餐廳,呢d叫做港式café喎😆😆推薦指數:🐷🐷🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:叫嘅每樣野食都整的好有誠意🫶🏻,好好味,價錢合理!!)🐮招牌蘿蔔清湯騸牯牛腩河 𝐇𝐊𝐃 70從未食過咁有心嘅牛腩河❤️,牛腩香氣十足,入口即溶☺️,湯底100%冇味精,超清甜,我連湯都飲晒🤣!河粉滑溜(好怕好碎嘅河粉,呢度唔會),蘿蔔簡直係又腍又甜,建議大家可以叫老闆俾d自家製辣椒醬🌶️同辣菜脯試下😋,但唔好貪心落太多,真心辣,但好香!🥚滑蛋燶邊叉燒飯 𝐇𝐊𝐃 75高質版黯然銷魂飯,一秒入魂🤤~成支蘭王醬油俾你自己加,所有食材用料,餐具,裝修都睇得出老闆既用心🫶🏻!半凝固既滑蛋蛋汁🍳,配上一啖一粒既焦香叉燒🥩同粒粒分明嘅白飯🍚,好似係我嘴入面開party咁🎉叉燒肉汁豐富好咬口,滑蛋好似bb仔面珠登咁滑🥟韭菜豬肉餃 𝐇𝐊𝐃 62/8隻8隻餃子要60蚊有d貴🥲,勝在佢好味先放過佢😂。餃子皮超薄,煎得好香,韭菜好似

推薦指數:🐷🐷🐷🐷🐷
(5分滿分)

招牌蘿蔔清湯騸牯牛腩河

🐮招牌蘿蔔清湯騸牯牛腩河 𝐇𝐊𝐃 70

滑蛋燶邊叉燒飯

🥚滑蛋燶邊叉燒飯 𝐇𝐊𝐃 75

韭菜豬肉餃

🥟韭菜豬肉餃 𝐇𝐊𝐃 62/8隻
8隻餃子要60蚊有d貴🥲,勝在佢好味先放過佢😂。餃子皮超薄,煎得好香,韭菜好似就快要爆出黎咁👍🏻,好足料,唔鍾意韭菜嘅千祈唔好叫😝

🍵冷泡茶 𝐇𝐊𝐃 12
冷泡茶係白桃烏龍味,完全無添加,淡淡白桃香🍑,餘韻帶出烏龍嘅清香,12蚊可叫🉑️

環境:文青綠植路線🌳,唔知真係會以為係普通cafe😂。店員好好禮貌,會同你介紹菜式,臨走仲會同你say 88,講句「多謝支持」🙏🏻,香港嘅用心小店真係需要大家嘅多多支持架
招牌蘿蔔清湯騸牯牛腩河
滑蛋燶邊叉燒飯