今年日系Cafe SENSU進駐荃新天地,週末終於有機會黎打下卡☺️ 餐廳以森林系做主題,配合淺木色同藍色調花同樹木,加上雀鳥主題tea set,帶有啲童話式精靈之森感覺~♦️青之鵲舍 $368+10%𝐺𝑎𝑟𝑡ℎ 𝑜𝑓 𝑆𝑜𝑛𝑔𝑏𝑖𝑟𝑑𝑠🥪鹹點:✦墨西哥牛油果雞肉多士✦茉莉花雜莓布列塔尼酥餅✦明太子蛋醬三文治✦開胃香檳黃金蝦🧁甜點:✦薰衣草芝士蛋糕✦焦糖咖啡撻✦香橙雲呢拿蛋糕✦英式鬆餅配草莓醬及德文郡忌廉包2杯冷泡茶 (半價升級至無酒精飲品)有乾冰真係打卡必備😂 我本身唔多中意食Scone🤣 但呢間我又覺得唔錯喎,由其係配佢個clotted cream,有芝士味混雜係裏面覺得幾正!甜點普遍都唔太甜幾好😌 鹹點我幾中意佢個黃金蝦脆卜卜真係幾開胃好食,其中1,2款有加入花味配合返餐廳主題☺️

♦️青之鵲舍 $368+10%

✦薰衣草芝士蛋糕
✦焦糖咖啡撻
✦香橙雲呢拿蛋糕
✦英式鬆餅配草莓醬及德文郡忌廉

包2杯冷泡茶 (半價升級至無酒精飲品)