【葵青區】【好味餃子店】幾次經過呢頭都好想入去食,可惜苦無機會,啱啱徐經理問我葵芳附近有咩想食,我即刻就 suggest 去試呢間。估唔到徐經理都話想試喎,咁就踏實地一齊去試吓啦。入去就一人一件 $20 嘅「胡麻醬滑豆腐」,幾大件幾正。叫咗 $49 十隻「煎餃子」雙拼,試「白菜肉餃」同「雲耳椰菜肉餃」先。佢哋煎得幾特別,好似個半圓形咁。而徐經理提出咗一個好好嘅 point,就係佢哋將餃子嘅所有表面都有煎過,令佢更加香脆,的確係事實,經理即係經理。試埋 $49 十隻「湯餃子」雙拼,要咗「粟米肉餃」同「韮菜肉餃」,幾好食,個湯係「野葛菜生魚豬骨湯」,好清好健康。而所有餃子點啲「自家製菜甫辣椒油」仲正,佢哋冇好大力咁介紹呢樣,我哋爭啲就唔小心錯過咗。徐經理叫埋「兩餸車仔麵」要豆卜、芝士腸配粗麵,佢覺得都唔錯咁。另外仲試咗 $28 嘅「麻辣豬耳」,唔算好辣,好味。飲埋各 $8 一杯都唔錯嘅「自製豆漿」、「滋潤雪梨茶」同「清熱羅漢果甘草茶」,夾埋係 $236 嘅。。。(地址:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖)

(地址:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖)

2023-08-04