2023-05-19
【觀塘區】【好願璟美食坊】之前同道歉哥睇黃凱芹演唱會,咁就喺九展度睇嘅,嗱,唔係我哋殯咗個九展,而係九展本身已經話要拆,我哋先去嘅啫,唔關我哋事嘅,攪返清楚件事先。咁睇 show 之前我哋食咗「板上」,睇完之後都一樣係要搵嘢食嘅。行到九龍灣工商業區,可能呢頭嘅餐廳都係主力做午市,所以咁嘅鐘數嘅選擇已經唔多。見到有間咁嘅大排檔形式小炒,都入去食食佢。餐廳風格問題,我哋一入去侍應係問我哋飲乜而唔係食乜,好有趣,不過我哋唔飲酒。所以用 $80 叫咗兩個「椰青」嚟飲,好有趣,好明顯係掠水之作,不過一次半次由佢啦。食物方面我哋叫咗 $168 嘅半隻「砂鍋雲吞雞」,都係普普通通,只係正常地唔差嘅水準。始終唔係上海菜館,冇可能要求得太高嘅。跟住有 $80 嘅「金磚黑白豆腐」,有埋黑芝麻係令件事豐富咗。而 $60 嘅「干炒牛河」就正常冇特別,不過我哋分別再叫都係 $15 嘅「七喜」同「可樂」嚟飲先夠解渴。兩條友夾埋食咗 $418,係嗰兩個椰青最唔抵囉,哈哈。。。(地址:九龍灣宏照道23號榮發工業大廈地下)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hk
(地址:九龍灣宏照道23號榮發工業大廈地下)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #九龍灣 #好願璟美食坊 #九龍灣工商業區 #椰青 #砂鍋雲吞雞 #金磚黑白豆腐 #干炒牛河 #七喜 #可樂 #1am1023 #1ambackup