2021-04-21
記得石門京瑞廣場多小店,本身想食「有間野食」嘅鹹蛋黃花生醬薯條、雪糕菠蘿包同黐線芝士黐住蘋果芝士治,但無開🙈,所以轉戰呢間係正隔離嘅小食店,份量大CP值高,可以考慮encore👍🏻。🥐白汁碎蛋牛角包 $26白汁碎蛋味道甜甜地好好味~~感覺清爽無沙律醬果種油膩感;全部都係蛋白無蛋黃,咁就唔會吸曬口水令口腔乾爭爭。外層碎蛋份量超多!可惜碎蛋塞得唔夠深入,變左一開始就齋食料但到尾段要就住食😅。蜜汁拼盤A $45拼盤A共四款食物,包括雞翼、墨丸、芝士腸及雞肉腸,味道正正常常。細個好鍾意係屋企自製蜜汁八爪魚腸仔,回憶返曬黎😄。🐥鹽酥雞芝士撈丁 $35鹽酥雞唔錯,外層粉唔厚,炸得夠乾身唔會油又夠脆,內𥚃仲係keep住Juicy👍🏻;味道比較淡口,嫌唔夠味可以自己額外加椒鹽/孜然粉;以為芝士得好少,但原來都夠撈曬全個麵(記得趁熱撈同食快d,唔係芝士好快凝住撈唔到麵),不過芝士味略輕。
🥐白汁碎蛋牛角包 $26
蜜汁拼盤A $45