2019-10-26
重慶大廈咖喱餐廳多,綜合網上同報章資訊,今晚就實測一下鼎鼎大名的「7E咖喱王」。喺𨋢口大堂已經大排長龍,起碼等左五轉𨋢先至上到去7樓,眼見好多手足見到人龍過剩,就選擇放棄。小弟一輪思緒掙扎過後,等左足足大半鐘頭有多,終於入席!廬山真貌一揭,餐廳裏充斥着香噴噴嘅印度薄餅以及咖喱香料味道,職員熱情有禮地招呼點菜。作為餓底,必然想懲罰一下貪婪嘅五臟廟。隨便點了「特色香料雞」、「咖喱牛腩」,以及「牛油薄餅」一客香氣撲鼻嘅餸菜大概15分鐘左右送上面前,當打算隨便撕開薄餅一角點上咖喱,發覺薄餅溫度不足之餘,薄餅手感亦都頗為堅硬;而特色香料雞以及咖喱牛腩的溫度亦不熱,像是放了很久着涼了的感覺。撇除溫度問題,香料雞以及咖喱牛腩嘅味道其實係非常之好味。但是薄餅就欠缺左牛油香味,好似普通薄餅一樣味道總括而言我覺得有點明大於實,價錢來講都會同出邊嘅印度菜差唔多。最後:不完美,可接受,不割!—————————— 食物質素:6/10 環境衛生:6.5/10 舒適度:6/10 服務:8/10 性價比:6.5/10 總評分:6.6/10 ——————————
小弟一輪思緒掙扎過後,等左足足大半鐘頭有多,終於入席!
最後:不完美,可接受,不割!
——————————
食物質素:6/10