2024-08-03
🐖酸奶油烤美國豬柳 $278🐮燒美國黑安格斯肉眼 $368🍸Delicate $158🍹Sparkling ‘Ice-cream’ Hojicha $88🔸聽朋友推介一定要試呢間餐廳,一入去就俾佢嘅黑膠唱片裝飾吸引住,真係有種懷舊感覺。背景音樂係經典黑膠唱片播放,食嘢嘅時候都有一種獨特氛圍😙🔸酸奶油烤美國豬柳真係非常出色。豬柳烤得啱啱好,加上酸奶油嘅酸甜味道同埋開心果碎,真係好夾😎豬柳嘅肉質非常嫩滑,食得出用咗高質豬肉🤩🔸黑安格斯肉眼係另一道必試菜式✌🏻牛扒煎得啱啱好,外面有漂亮嘅燒痕,入面仲保持住完美嘅粉紅色。肉質嫩滑多汁,配上簡單調味,完全帶出牛扒嘅原汁原味😍🔸Delicate呢杯雞尾酒以earl grey syrup、青檸汁、意大利佛手柑利口酒同手工法國利口酒調配而成,入口有淡淡嘅伯爵茶香,再加上酸酸甜甜嘅lime juice,真係好清新🥹🔸而非酒精之選推介Sparkling ‘Ice-cream’ Hojicha,將焙茶同氣泡水結合再加上仿冰淇淋嘅味道,真係一大驚喜,絕對係夏日消暑嘅好選擇。
🐮燒美國黑安格斯肉眼 $368
🍸Delicate $158