2022-11-15
銅鑼灣登龍街食店林立,最近新開咗一間專食韓國Pizza同埋炸雞嘅專門店,網上見到好多人食芝士拉絲Pizza ,勁邪惡,所以今次同朋友去咗呢間咁就腳嘅Mr. K Pizza N Chicken。入到去播緊K-pop 嘅歌,好有氣氛,另外呢度嘅女店員非常有禮貌,會詳盡介紹呢度招牌主打,招呼周到。我哋今次嗌咗Mr.K 二人套餐,有前菜沙律丶Pizza 、炸雞或意粉,同埋飲品,今次揀咗以下嘅食物。凱撒沙律沙律嘅菜好爽脆清新,加埋新鮮嘅蕃茄仔,作為前菜,食落好開胃,另外沙律醬分開上,按自己需要加上去撈勻,味道更吸引。蟹肉樂園芝加哥薄餅 -半份套餐可以選擇雙拼口味,啱晒想試唔同口味同埋選擇困難嘅人。呢個Pizza嘅邊用咗黑糖麵包去整,味道帶甜味,令我諗起outback個黑糖麵包,做法坊間比較少有,好特別。另外師傅落嘅芝士絕對唔手軟,加咗雙倍水牛芝士丶車打芝士喺入面,令到成個芝士拉絲畫面好震撼,食落淡淡芝士好邪惡。上面嘅材料十分豐富,有蟹肉、蟹肉棒丶蜆肉 、車厘茄丶紅洋蔥等,每樣材料加埋都好夾,再加埋蒜香芝士醬丶秘製Mr.k醬同埋個蜜糖邊,好惹味。 海鮮狂熱芝加哥薄餅 -半份半份嘅薄餅,每件份量都好
凱撒沙律
蟹肉樂園芝加哥薄餅 -半份
海鮮狂熱芝加哥薄餅 -半份
半份嘅薄餅,每件份量都好大,呢個雙拼感覺可以夠三人食。呢個Pizza 邊同樣係淡淡芝士,好邪惡。此外材料豐富,有魷魚丶蜆肉丶青口丶蟹肉棒丶青椒等,咬落淡淡海鮮,加上佢哋嘅秘製醬汁,味道層次豐富。
蜜糖芥末炸雞
一碟總共有五件,即叫即炸,上枱時夠熱辣辣,每件炸雞份量都好大份,炸雞係無骨,食落夠方便,表面淋上蜜糖芥末醬,夠哂惹味開胃,咬落仲脆卜卜,內裏充滿肉汁,好Juicy 。
藍乳酸特飲
每次見到乳酸嘅飲品,都忍唔住嗌,味道酸酸甜甜之餘,仲夠晒健康。
青蘋果檸檬特飲
青蘋果口味加上檸檬,口味清涼清新,非常解渴。